På avisjakt i Østfold

Mediehuset Dagen hvor Vebjørn Selbekk er ansvarlig redaktør ønsker å kjøpe opp de to lokalavisene Varden i Skien og Demokraten i Fredrikstad.

Vebjørn Selbekk.

Vebjørn Selbekk. (Foto: )

DEL

Vebjørn Selbekk er eks meråkerbygg. Han ble kjent over hele landet og langt utenfor Norges grenser i 2006 da han satte på trykk de omstridte Muhammed-tegningene fra Jyllands-Posten i den kristne vekkelsespregede avisa Magazinet.

A-pressen signaliserte nylig at det er aktuelt å selge avisene Varden og Demokraten i Østfold. Dette som følge av Konkurransetilsynets problematisering av eierforholdene i Østfold etter A-pressens oppkjøp av mediekonsernet Edda. Varden har vært eid av Edda Media, mens Demokraten er en del av A-pressen.

Nå varsler det kristne mediehuset Dagen at de er interessert i å kjøpe de to lokalavisene. Begrunnelsen skal være god økonomi og et ønske om å ekspandere. De har også kontaktet A-pressens konsernsjef Thor Gjermund Eriksen om saken.

– Det stemmer at Dagen kontaktet meg og vi hadde en hyggelig samtale. Akkurat nå er ikke dette aktuelt, men vi ønsker alle henvendelser velkommen, sier Thor Gjermund Eriksen til Kampanje.com.

Artikkeltags