Ringen blir ny sogneprest

I kveld innsettes Stjørdals første kvinnelige sogneprest.

Anne Cecilie Ringen, her sammen med  Per Erik Brodal

Anne Cecilie Ringen, her sammen med Per Erik Brodal (Foto: )

DEL

Den store kvinnedagen i Værnes kirke på søndag. Tre kvinner med sentrale posisjoner presenteres for menigheten.

– Dette skjer i en kveldsgudstjeneste på søndag. Vi skal innsette stjørdals første kvinnelige sogneprest, og presentere ny kantor og ny diakon, også det kvinner, sier Prost Dagfinn Slungård.

Sogneprest

Stjørdals første kvinnelige sogneprest bærer et kjent prestenavn i Stjørdal, for ikke å si også Meråker. Anne Cecilie Elgarøy Ringen er navnet, prostiprest i Stjørdal før hun fikk jobben som også første sogneprest i Værnes kirke, en helt ny stilling.

– Hun innsettes i stillingen i morgen kveld. Får sitt tjenestebrev av Asbjørn Rokseth, leder i menighetsrådet, og det er da prosten som står for selve innsettinga, sier Slungård.

Helt nye

Men prosten har flere kvinner på lager. Og han presenterer to i morgen kveld, ny kantor i Stjørdal, spesielt knyttet opp mot Hegra kirke, og det er også ny diakon i Stjørdal som så vidt har tyvstartet i stillingen, og som kommer hundre prosent fra nyttår.

– Den nye kantoren heter Margauz Claire Lamont, er sørafrikaner, og har reist 700 mil for blant annet i morgen formiddag spiller orgel i Okkelberg kapell under søndagsgudstjenesten.

Ny diakon

Så er det diakonen Tone Njøs som ikke har så lang reise bak seg.

– Jeg er fra Melhus. Men flytter i helga inn på Husbymyra, sier Tone Njøs.

Njøs (38) er for tiden student ved NTNU hvor hun tar en årsenhet i Krl-faget (Kristendom, religion og livssyn). Her er det eksamenstid for Njøs.

Hun er videre utdannet førskolelærer, og har diakoni fra diakonihjemmet i Oslo

– Og så er du sjølsagt en kristen?

– Det har jeg vært de siste fem årene, sier Tone Njøs.

Artikkeltags