Slipper fengsel etter voldsbruk

Stjørdalingen var blant annet tiltalt for alvorlige voldsepisoder, men slipper likevel å sone i fengsel.

DEL

Sommel hos politi og rettssystem gjør at en stjørdalsungdom i begynnelsen av tjueåra slipper fengsel etter to alvorlige voldsepisoder. Han var også tatt flere ganger for narkobruk og for å ha oppbevart heimbrent hjemme.

Ungdommen møtte i tingretten forleden. Her vedgikk han at han hadde et hissig temperament og var lettantennelig.

Voldsbruk

Han husket ikke alle sakene han var tiltalt for og erkjente derfor bare delvis straffskyld. Men han vedgikk de faktiske forhold som politi og vitner fortalte om.

De to mest alvorlige anklagepunktene var voldsbruk. Stjørdalsungdommen skulle ha slått og sparket en annen festdeltaker i en sentrumsbolig i Stjørdal i februar 2010. Fornærmede ble påført brukket nesebein og måtte ha legebehandling.

Han slo også til en annen stjørdalsungdom med flaske en lørdagsnatt i mars i fjor utenfor Bamses Pub. Fornærmede måtte ha legebehandling etter å ha fått flaska i panna.

Retten konkluderte med at selv om begge de fornærmede hadde provosert i forkant, så hadde tiltalte ingen grunn til å bruke så grov vold som han gjorde. Han ble derfor funnet skyldig på alle punkter.

«Strafferabatt»

Normalt vil voldsbruk av dette slaget kvalifisere til ubetinget fengsel. Når stjørdalingen likevel slipper å sone, skyldes det at sakene hans har blitt liggende hos påtalemyndighet og rettsvesen uten at han kan lastes for det.

Derfor ble han innvilget «strafferabatt». Da la retten også vekt på at ungdommen ikke har vært innblandet i voldsbruk det siste året. Han har også begynt på utdanning.

Dommen ble derfor betinget fengsel i 60 dager som han slipper å sone.

Artikkeltags