Under Sjøsidestevnet i Hommelvik torsdag kveld fosset hun inn til 25,34 på 200 meter, som er ny banerekord på Øya. På 100-meteren ble 26-åringen fra Malvik og Trondheim Friidrett klokket inn til 12,21, over halvsekundet foran nestemann. Tiden var en drøy tiendedel bak banerekorden hun satte i fjor.

- I dag hadde vi sterk motvind, og det kan utgjøre flere tiendedeler, sier Gilde Brubak, som var godt fornøyd med egne prestasjoner.

Midtnorsk rekord

Årets sesong er Gilde Brubaks beste på mange år. Nylig satte hun personlig rekord på 100-meteren med 11,78 og slettet både kretsrekorden for Sør-Trøndelag og den midtnorske rekorden.

- Det har gått over all forventing i år, og jeg ser frem til NM om en uke. Målet er å få en medalje, sier hun.

Syv år siden sist

Sist Gilde Brubak besøkte NM-pallen utendørs var for syv år siden i nettopp Sandnes.

- Jeg har en del fjerdeplasser, men nå er det på tide med en medalje, smiler hun.

200-meterløpet på Øya var forøvrig et stykke unna personlig rekord som lyder 24,65, men under løpet hadde hun motvind så og si hele veien.

- Tiden var ikke ille med tanke på motvinden Jeg deltok her for å få litt syre og en god gjennomkjøring foran NM, sier hun.

Blant seniorherrene ble det satt ny banerekord på 100 meter. Den nye rekorden er på 11,28, og ble satt av Christian Mensah fra Ranheim. Her ble Elias Bjørnevik fra Stjørdal Friidrett nummer seks på tiden 12,31.

Tålmodige Thea

Thea Leirfall Bremset fra Stjørdal Friidrett har i mange måneder slitt en med skade som har tatt tid å bli kvitt. Skaden har oppstått enten av overbelastning eller en betennelse mellom to knokler under en tå.

De siste ukene har hun kjent lite eller ingenting til skaden, og 18-åringen var optimistisk foran Sjøsidestevnet. Her hoppet hun 1,60 meter i høyde, 13 centimeter bak personlig rekord og syv centimeter bak årsbeste. Hun innrømmer at det var tungt å ikke lykkes bedre.

- Det går veldig sakte, og jeg forstår ikke hvorfor det ikke fungerer bedre. Ettersom jeg ikke kjenner til skaden, håper jeg snart å få til teknikken, sier hun.

Leirfall Bremset får sjansen igjen under Strindheimlekene på søndag og NM i Sandnes om en uke.

- Målet er å komme topp fem i NM hvis alt lykkes, og da må jeg over 1,70 meter, sier hun.