– Jeg er fornøyd med at rådmannen har presentert et budsjettforslag uten eiendomsskatt. Det blir stramt. Men vi beholder mye av de tjenesten som er pålagt, sier Olav Gimse (Frp).

– Samtidig syns jeg at rådmannen gjør altfor dårlige grep i sin egen organisasjon. Han beskytter seg og sine, sier Frp-representanten.

For forsiktig

– Hva mener du rådmannen brude ha gjort? Fjerne sektorsjefene?

– Det trenger ikke å være så dramatisk i starten. Men jeg ser at han har ansatt flere konsulenter på nivået under sektorlederne. Jeg mener rett og slett at rådmannen har vært for forsiktig, for pyset, sier Gimse.

Overadministrert

Ha er forundret over at det fins rom for å fjerne en hjelpepleier eller en nattevakt, mens det ikke fins rom for å fjerne en leder.

- Det må gå an å fjerne folk som sitter i administrative stillinger også. Jeg mener at Meråker er overadministrert. Rådmannen mener imidlertid ikke det, sier en kritisk Olav Gimse.

Manglende samarbeid

Er det der, ved å kutte stillinger, han mener det er penger å hente? Olav Gimse svarer slik:

– Det må gå an å få bort noen i ledelsesnivået. Jeg viser blant annet til gjennomgangen av kommunen, som et firma utenfra har gjennomført. Denne rapporten sier noe om sektortenkning og manglende samarbeid på tvers av sektorene. Da er det ikke rart om man må fylle opp med folk i alle sektorer, sier han.

Overskudd

Han tror at Meråker kommunes budsjett uten eiendomsskatt på boliger, hytter og næringseiendom har kommet for å bli.

– Ifølge budsjettet går vi i minus i 2018, noe vi løser ved å bruke penger vi har på fond. Men i 2019 og 2020 går kommunen med overskudd – uten eiendomsskatt! Det vil overraske meg mye om Ap eller Sp vil foreslå eiendomsskatt for 2018, sier Olav Gimse.

ivar@bladet.no

901 65 188