Det ble en tøff debut for Jonas Farbu (16) som fikk spille for Stjørdals-Blinks a-lag som tapte 4-0 i torsdagens treningskamp i fotball mot førstedivisjonsklubben Ranheim.

– Fort. Det gikk veldig fort, sa Jonas Farbu etter debutkampen. Unggutten spiller flanke eller sentral midtbane og håper han får flere a-lagsmuligheter. Selv om tempoet var mye høyere enn det han er vant til fra aldersbestemt fotball, så ble han ikke skremt av nivået.

– Nei da. Ikke skremt. Det var artig å spille, sier førsteårsjunioren som er en av seks juniorspillere som hospiterer på a-lagstreningene. Han går førsteåret på medielinja ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal og var med på Stjørdals-Blinks 15-årslag som vant Storsjøcupen i Östersund i fjor sommer.

Skader

– Vi hadde mange spillere ute med skader og selv om det var perioder som var brukbare så er det aldri artig å tapte fotballkamper. Og i hvert fall ikke med fire mål, sa Gary Hogan til Blad-Sporten etter kampen. Han synes spesielt det første baklengsmålet, som kom på et direkte frispark fra 18-20-meters hold på Stjørdals-Blinks venstreside, burde vært unngått.

– Vi hadde tre mann i muren på frisparket og det var for dårlig vurdert, sa Hogan som tross et klart tap, også så forbedringer i perioder av kampen i forhold til forrige helgs treningskamp mot Levanger FK og mot laget av Bosman-spillere fra England.

Laget

Stjørdals-Blink stile med følgende lag fra start av mot Ranheim: Johannes Stokke, Bjørnar Hove, Vegard Fiske, Jonas Følstad, Markus Hermo, Marius Augdal, Ivar Skjerve, Mats Lillebo, Robert Williams, Aleksander Nynes, Jørgen Sollihaug. I løpet av kampen kom følgende spillere innpå: Målvakt Andreas Vikøren og utespillerne Nedzad Sisic, Stian Hopmark Stokke, Lars Martin Husby og Jonas Farbu.

Sandmældebut

Simen Raaen Sandmæl fra Meråker debuterte i Ranheim-drakten etter overgangen fra Levanger i fjor høst og 25-åringen sørget for den målgivende pasningen på Ranheims fjerde mål i løpet av omgangen han spilte.

– En grei debut med blytunge føtter på grunn av at vi er inne i en tung treningsperiode, sier Sandmæl. Stjørdalingene Are Tronseth og Kristian Rømo Skille spilte første omgang for Ranheim.