Torsdag var daglig leder i Meråker Utvikling (MERUT) Torbjørn Berg Strømstad, skileder Unni Hovdal Iversen i IL Varden Meråker Ski, hovedlagsleder Øyvind Slungård i idrettslaget og idrettsfaglig leder Frode Estil fra Meråker videregående skole til stede i formannskapsmøtet i Meråker kommune hvor det ble informert om NM-planene.

Ni år siden sist

– Et NM er et gigantarrangement som vi må ha med hele bygda på. Det gjelder lag og foreninger, næringslivet, kommuneadministrasjonen og sist, men ikke minst, politikerne, sier Torbjørn Berg Strømstad.

Det er det så å si nøyaktig ni år siden det var NM-fest i Grova og Meråker forrige gang. Neste år arrangeres NM på Lygna mens Vang står som arrangør i 2018. Siste gang det ble arrangert ski-NM i Trøndelag var på Steinkjer i 2011. Så det er vel på tide at det er Trøndelag sin tur igjen.

1. oktober

– Søknaden for 2019-NM må sendes til Norges Skiforbund innen 1. oktober i år, sier Strømstad som understreker at NM-prosessen er i et meget tidlig stadium. Og IL Varden Meråker må ha en anbefaling fra Nord-Trøndelag Skikrets før søknaden kan sendes inn.

–Jeg har sett tv-bildene fra de siste to års NM på Røros i fjor og Tromsø i år og de viser egentlig hvor stort et ski-NM er, sier Strømstad. Og et eventuelt NM i Meråker i 2019 vil være den siste muligheten for utøverne å kvalifisere seg for VM som arrangeres i Seefeld i Østerrike.

–Og hvis Petter Northug fremdeles er aktiv så er jeg sikker på at han stiller til start, sier Torbjørn Berg Strømstad.

Kommunestyret

– Den videre prosessen blir at vi skal presentere planene ovenfor kommunestyret. Viser det seg at det er liten interesse i bygda for å arrangere et NM så legger vi bort planene, sier han. I sammenheng med NM-planene så ligger det også et utbygging og modernisering av skianlegget i Grova.

knut@bladet.no

909 75 377