16-åringen meldte seg som styremedlem da   Stjørdal Skateboardforening nylig holdt åpent informasjonsmøte med over 20 interesserte.

–Jeg synes det er viktig at skaterne styrer mer enn de voksne. Vi kjenner skatingen best og kan reglene i parken, sier Hjellegjerde som er en av landets beste skatere. I fjor ble han nummer tre i verdensfinalen i "Wild in the Parks" i Los Angeles i USA. Stjørdalingen var også uttatt til å delta under X-games i Oslo i vinter, men et brudd i foten forhindret ham fra å delta. Sammen med Christoffer Dahl er Hjellegjerde i dag den eneste aktive skateren i styret, som ellers består av foreldre som er svært positive til at ungdommene engasjerer seg.

–Det er viktig for rekrutteringen at skaterne er med i styret, og jeg vil gjerne ha flere enn oss to med, sier 16-åringen.

Stor interesse

I påsken ble skateparken i Stjørdal sentrum tatt i bruk for første gang. Siden har det yret av liv. Hjellegjerde anslår at mellom 30 og 50 skatere møter opp hver eneste dag. Selv om ungdommene er i flertall, finnes det aktive skatere i 40-årene som er i parken jevnlig.

–I utgangspunktet var vi ganske få skatere i Stjørdal, men etter at parken kom har det nesten eksplodert. De kommer rett fra skole og arbeid, og holder på så lenge de orker. Jeg visste at det ville komme flere etter at parken åpnet, men at interessen skulle være så stor, hadde jeg ikke trodd, sier Hjellegjerde som mener det er flere grunner at skating stadig trekker nye utøvere til seg.

–Hos oss er det akseptert at man er nybegynner og ikke kan alt. Alle har vært der, og vet at det tar tid for å bli god. Ingen blir dømt i skateparken, sier han.

Ønsker NM i 2017

Skateparken i Stjørdal har fått mye skryt, og Hjellegjerde mener det er fortjent.

–Jeg har skatet i mange parker over hele verden, og digger denne parken. Den inneholder de fleste elementer å bryne seg på, og jeg mener den er en av de beste jeg har skatet i her i landet, sier han. Så god er parken at både nasjonale og internasjonale konkurranser kan legges til den.

–Vi ønsker oss NM i 2017, noe som vil skape masse liv og bidra til enda bedre rekruttering, sier han.