Dermed møtes Glassverket og Larvik til sluttspillfinale i kvinnenes eliteserie i håndball etter å ha vunnet sine semifinalemøter komfortabelt.

Silje og Byåsen-jentene hadde med seg 33-31-ledelse fra det første oppgjøret på bortebane og var storfavoritter til å sikre finalebilletten på hjemmebane onsdag. Slik gikk det imidlertid ikke.

I Trondheim kom gjestene fra Drammen best i gang, og til pause ledet Glassverket med formidable 16-7. Gjestene holdt trykket oppe også etter hvilen, og finalebilletten ble sikret med en overbevisende 33-25-seier. Sammenlagt vant Glassverket 64-58 over to kamper.

– Åh, dette var så deilig! Dette kunne bare ikke bli min siste kamp for Glassverket, sa Drammen-klubbens kaptein Kristin Nørstebø til Drammens Tidende.

– At vi kan få muligheten til å få spille kvalik til Champions League betyr utrolig mye for oss som er igjen i klubben, sa påtroppende trener Geir Oustorp etter kampen.

I den andre semifinalen tok Larvik imot Vipers Kristiansand. Vestfoldingene ledet 34-19 fra det første oppgjøret, og returoppgjøret ble som ventet en formalitet.

Til tross for en litt rufsete start med forsvarsproblemer ledet Larvik 17-10 til pause. Hjemmelaget fortsatte overkjøringen etter hvilen, og vant til slutt 31-19. Sammenlagt endte det 65-38.

Sluttspillfinalene spilles 11. og 14. mai. (©NTB)