Tjuefemåringen mislyktes i alle sine tre forsøk i benkpress.

- Jeg følte at jeg hadde 127 kilo inne, men det var tydelig at det ikke var min dag. Under oppvarming fikk jeg en skade i skuldra og den hemmet meg nok under benkpressforsøkene, sier Marte Elverum som forrige helg ble europamester i styrkeløft i Tsjekkia.

Under egen rekord

Under NM lå det 127 kilo på stanga i benkpress og med personlig rekord på 137 og 145 kilo på trening  så skulle det egentlig være grei skuring å løfte 127 kilo. Men den gang ei. Trøsten er at hun vant både knebøy og markløft på en overbevisende måte med henholdsvis 235 kilo og 220 kilo i klasse minus 72 kilo. Resultatene var også de beste, uansett klasse, etter et poengsystsem som brukes.

Trengte ett forsøk

I markløft gjorde hun bare ett forøk selv om hun har tre til disposisjon.

- Jeg visste at 220 kilo var nok til å få høyeste poengsum så derfor avsluttet jeg konkurransen. Ingen vits i å belaste kroppen for mye. Spesielt ettersom det var bare en uke siden jeg løftet i EM også, sier Marte Elverum fra Kraftsportklubben av 1967 (KK-67) fra Trondheim.  Hun måtte innrømme at det var litt kjipt å misse en nærmest sikker NM-tittel og kongepokal på hjemmebane.

- Neste år er det vi i KK-67 som skal arrangere NM  istyrkeløft. Og NM vil arrangeres på Scandic på Hell i begynnelsen av juni. Det skal bli veldig artig å få konkurrere foran sambygdinger, sier Marte Elverum. Henens neste store konkurranse er verdensmesterskapet i Florida i USA i november.

- Nå skal det bli bra med en lang treningsperiode, sier Marte Elverum.

Marte Elverum (25) fra Elvran Foto: Knut Sollihaug