I helgen måtte venstrevingen følge sitt lag, BVB Dortmund Handball, fra benken.

De tapte med ett fattig mål 29-28, mot hjemmelaget og favoritten HC Leipzig, foran 4600 tilskuere.

–- Det er selvfølgelig kjedelig å tape en cupfinale. Men sett i ettertid var det bra gjort av oss å komme dit. Vi er et nyopprykket lag med mang nye spillere. Samtidig er det utrolig bittert når det er så nært og vi bare taper med ett mål, sier Salberg.

Store skadeproblemer

Hun var forberedt på ikke å spille i finalen. Heller ikke i semifinalen fredag, da hennes lag slo HSG Blomberg-Lippe 29-26, kom hun på banen. Dermed ble siste seriekamp, forrige helg, sesongens siste for hennes del. Og det etter et skademareritt av en sesong.

Hør bare her:

* Før sesongen opererte hun begge knærne og begge leggene. Leggoperasjonen var mot såkalt kompartmentsyndrom også kalt muskellosjesyndrom. Det er en smertefull tilstand der muskelhinnene blir for trange. Under rehabiliteringen fikk hun en ny skade, slik at det ikke ble bra.

* Brudd i kneskål

* Brudd i håndledd.

* Mandag er det klart for ny operasjon for å bli kvitt det smertefulle kompartmentsyndromet i leggmusklene.

Fortsetter i Dortmund

For laget har sesongen vært en stor opptur, der de som nyopprykket lag ble nummer seks av de 14 lagene i øverste serie. For Salberg har det personlig vært en nedtur, der hun har sett mange kamper fra sidelinjen. Hun innrømmer at det har vært en tung sesong

– Det har vært litt motbakke. Det har vært en utfordring å holde seg skadefri, trene og spille med laget over tid. Jeg gleder meg til å bruke ferien på å bli skadefri og trene meg skikkelig opp igjen, sier Salberg.

Klubbfremtiden hennes er uansett klar. Hun har kontrakt med Dortmund i ett år til.

Støtte fra tribunen

I helgen har hun hatt selskap av mamma Berit Tromsdal og pappa Petter Jakob Salberg i Leipzig. Der fikk hun også medalje som tapende cupfinalist, selv om hun måtte følge kampene fra benken. Det er for øvrig hennes andre cupfinale i Tyskland, etter at hun i fjor var i finalen med sin daværende klubb Vfl Oldenburg.

–Det er alltid artig å komme seg dit. Det er fullt av folk og kjempestemning i hallen, sier hun.

Reiser hjem

Etter cupfinalen er sesongens over. Nå venter ferie og en tur hjem til Norge allerede i neste uke. Men for Salbergs del er det først operasjon og starten på en ny rehabilitering som venter. På telefon med Stjørdalens Blad søndag innrømmer hun at hun er spent, men sier hun gleder seg mest til å få det unnagjort.

–Jeg gleder meg til å komme i gang med rehabilitering og opptrening, sier hun.