På forhånd var det knyttet stor spenning til hvem som ville passere målstreken først på toppen av Forbordsfjellet i det 4,8 km lange motbakkeløpet og med en stigning på tilsammen 490 meter.

Du kan se flere bilder fra løpet over. Klikk på bildet for å bla, eller bruk pilene.

Flere sterke løpere

Flere kjente langrennsløpere fra Team United Bakeries, langdistanselaget med blant annet John Kristian Dahl i spissen og som vant både Vasaloppet og Birkebeinerrennet i vinter, måtte denne gangen se seg slått av en tidligere aktiv syklist, nemlig 27 år gamle Kristian Engen Forbord, bosatt i Buvika men representerer Rindal IL.

-Jeg ga meg med sykling for to år siden og ønsket å finne meg noe annet å gjøre, og noe som passer med full jobb og to unger. Det ble motbakkeløp. Dette er første sesongen jeg satser skikkelig på motbakkeløp. Forrige helg vant jeg Malvikingen Opp. Sannelig ble det seier i dag også, sa en godt fornøyd vinner på toppen av Forbordsfjellet.

Vant suverent

Dameklassen ble vunnet av Astrid Øyre Slind (28) fra Team United Bakeries. Hun var like suveren som vinneren i herreklassen på løypa fra Skatval kirke til toppen.

- Dette var andre gangen jeg sprang dette motbakkeløpet. Løypa er knallfin den, og dette gir meg kjempebra trening, sa en godt fornøyd vinner av Dameklassen.

Trimklassen imponerte

Selv om mange aktive imponerte i de ulike konkurranseklassene, var det kanskje ekstra imponerende å se mange av de som stilte til start i trimklassen. For her var det ingen tidtaking, men en konkurranse med seg selv og kanskje de man sprang sammen med.

Rundt 20 ungdommer fra asylmottaket på Hegratun fikk sin debut i årets utgave av Forbordsfjellet Opp. Guttene tok seg elegant fram mot toppen, og var blant de første som passerte mållinja.

Noen stilte med mange familiemedlemmer og imponerte på den måten. Det gjaldt blant annet Nina Steinvik fra Skatval. Barna som var med henne opp de bratte svingene var Sander (6), Silje (8) og Lucas (8) alle med etternavn Steinvik.

- Jeg går i barnehagen på Aglo enda. Til høsten starter jeg i første klasse ved Skatval skole. Vi brukte bare 55 minutter på å nå toppen, sa en tydelig stolt Sander.

Skylder på været

Årets utgave av Forbordsfjellet Opp, i sin nåværende form, ble arrangert for sjette gang av IL Fram Friidrett.

- I fjor hadde vi 398 startende. Det håpet vi på å slå i år, men endte på 392. Det litt dårlige været får ta hovedskylda for at vi ikke passerte 400 startende denne gangen heller, forteller leder for arrangementet Bodil Myhr.