Åtte utøvere fra Stjørdal Drilltropp kvalifiserte seg for neste års europamesterskap (EM) etter meget gode prestasjoner under helgas norgesmesterskap (NM) i drill.

– Det var stor stemning i troppen etter at mesterskapet var over, sier styremedlem Hilde Sveås i Stjørdal Drilltropp.

Hun var ikke selv til stede i Larvik under NM, men har fått gode tilbakemeldinger om stor stemning i troppen. EM arrangeres i Porec i Kroatia i april neste år.

– Konkurransesesongen i drill varer fra januar og fram til skoleslutt. Fra sommeren og utover høst og førjulsvinter består hverdagen til en drillutøver av trening og atter trening, sier Sveås.

NM-prestasjoner

Wendy Lund-Cruz fikk 1. plass i solo 1 baton juvenile og 2. plass i drilldans solo juvenile. Begge plasseringene førte til EM-uttak for Wendy som var med som reserve i årets EM.

Thea Hanssen ble nummer tre i drilldans solo junior og sikret seg deltakelse i sitt tredje EM på rad.

I tillegg ble det førsteplass og klarsignal for EM i twirl team junior, 1. divisjon for troppen fra Stjørdal Drilltropp. Troppen besto av Ingri Helene Husby, Hannah Forbordsaune, Frida Røkke, Iben Nørkov Bakmark, Iselin Risberg Elverum og Eirin Byberg Fosse.

En tropp bestående av Thea Hanssen, Julie Veisetaune, Iselin Risberg Elverum, Elida Risberg Elverum, Ellen Andersen og Rita Leth-Olsen tok andreplassen i twirl team junior i 2. divisjon, mens Iben Nørkov Bakmark og Eirin Byberg Fosse ble nummer tre i drilldans duett senior.

Treningssamlinger

– Fire av NM-utøverne pluss noen av våre instruktører er denne uka på plass i Sandefjord og deltar på en treningssamling, sier Hilde Sveås.

I neste uka skal utøverne fra Stjørdal Drilldropp ha en ukessamling med trening i Stjørdalshallen.

– Der blir det treninger hele dagen fra ni om morgenen til åtte om kvelden, men alle skal ikke trene hele tiden. Formålet med samlingen i Stjørdalshallen er å starte med de nye programmene for neste sesong, sier Hilde Sveås.