– Vi ønsker å få flere til å sykle i trimklassen, og årets løype er så lett at de aller fleste fra syv år og oppover skal kunne gjennomføre den uten større problemer, sier Geir Arne Øfsti, leder i Stjørdals-Blink Sykkel.

I fjor var trimløypa 29 kilometer lang og inneholdt stigninger som kunne oppleves som krevende. I år er løypa kortet inn til 20 kilometer, og går kun på asfalt- og grusveier.

Torgstart

Starten går fra torget i Stjørdal sentrum, over Mæhlen Bru, langs sørsideveien til Lånke kirke hvor man tar til venstre forbi Lånke skole. En god kilometer senere vender løypen retning Stuberg, før trimmerne havner på grusveien til Sorte. Deretter er det bare å vende nesen hjemover mot sentrum via sørsideveien og over Mæhlen Bru.

– For oss som arrangerer er det et mål om å rekruttere flere stjørdalinger, og denne løypen skal passe for de aller fleste enten man sykler med hybrid, offroad eller en tråsykkel med kurv på styret. Vi håper så mange som mulig blir med på sykkelfesten, sier Øfsti.

For deltakere som har trent en stund gir ikke 20 relativt flate kilometer god nok utfordring. De velger heller den 47 kilometer lange turløypa, som er noe mer krevende. Denne løypen har også de siste årene vært den mest populære i Kanonrittet, og går fra sentrum via sørsiden av Stjørdalselva over til Hegra og videre opp Flaksjøveien via Hegra festning, Sigertmoen, Dravvenget, Sorte og tilbake til sentrum.

Bra vær

– Det er meldt bra vær, og skogsterrenget er tørt og fint. Det borger for gode sykkelforhold lørdag formiddag, sier Øfsti, som sammen med et trettitalls frivillige skal legge forholdene til rette for at sykkelbyen Stjørdal endelig skal lykkes med å øke oppslutningen rundt Kanonrittet som i fjor samlet kun 120 deltakere.

– Vi har et stort potensial, og vi håper at den nye trimløypa bidrar til å øke oppslutningen, sier Geir Arne Øfsti.