– Huff, jeg må innrømme at det blir litt rart. Jeg holder med West Ham, mens min far er Tottenham-supporter. Du skjønner at jeg sliter litt? spør han og ler.

Gary Hogan presiserer at han ser fram til at fotballskolen til Arsenal kommer til Stjørdal 8.-12. august i år.

– Det blir bra for ungene. Det er faktisk første gangen at Arsenal Soccer Schools kommer til Norge, og da er det kjempeartig at det skjer her i Stjørdal, sier hovedtreneren i Stjørdals-Blink Fotball.

– Spennende

Det er ikke tilfeldig at Arsenal velger å komme til Stjørdal på sensommeren. Gary Hogan er ansvarlig for fotballskolene til London-klubben i Norge. I juni skrev han under en treårskontrakt.

– Arsenal har en stor fanskare i Norge og Skandinavia, og de vil ekspandere nettverket sitt. Det er veldig spennende. Og det er fint å være involvert på denne måten, selv om det er Arsenal vi snakker om, sier han og smiler.

Gjennom Stjørdals-Blinks assistenttrener Tom Dent, kom Hogan i kontakt med Ben Sadler. Sadler er ansvarlig for Arsenals fotballskoler i området Oxfordshire.

– Det var slik det begynte. Jeg har vært i London flere ganger og besøkt klubben i forbindelse med fotballskolene. Utrolig interessant, forteller Hogan.

Teknisk tema

Fotballskolen som kommer til Stjørdal er åpen for jenter og gutter født i 2002-2007. Formålet er å lære ungene hvordan de skal spille på Arsenal sin måte.

Arsenal kommer med et team av trenere fra sine britiske fotballskoler med erfaring for å drive feriekurs for store grupper.

– Hver dag vil de gjennomføre et teknisk tema, ved hjelp av dagens spillere i Arsenal som eksempel. I løpet av dagen vil spillerne gradvis utvikle ferdigheter fundamentalt, for deretter å lære og bruke ferdighetene i spillsituasjoner, forklarer Gary Hogan.

Han understreker at fotballskolen er for spillere fra hele dalføret. Allerede nå har 20 spillere meldt interesse.

– Arsenal har sagt at de vil ha minst 50 påmeldte. Det maksimale antallet vi kan ta inn er 100. Fristen for å melde seg på er senest 5. august, sier Hogan.

Utvikling

Gary Hogan understreker at dette ikke er en typisk Tine Fotballskole.

– Her snakker vi om en utviklingsskole. Den er egnet for barn som ønsker å komme og forbedre sine fotballferdigheter. I slutten av august blir det med stor sannsynlighet en keeperskole i Stjørdal også. Jeg var med da Arsenal hadde sin aller første keeperskole i London i mai, sier han, som ser fram til det som skal skje i starten av august.

– Vi gleder oss til å komme i gang. Dette er en seriøs aktør, og trenerne er utdannet gjennom Arsenal-systemet.

Her kan du melde deg på fotballskolen i Stjørdal!

Favorittkeeper

Ved siden av Hogan inne på kontoret ligger en Arsenal-genser, som han er nødt til å ha på seg før vi tar bildet.

– Jeg må dusje etterpå, sier han og ler, før han avslører at hans favorittkeeper er Arsenals Petr Cech!