Åse-Mari Tømmerås Wikstrøm gjennomførte i helga Trollveggen Triathlon. Bak dette ligger det masse trening og slit.

Se mange bilder i bildekarusellen øverst i saken

- Det er seks år siden jeg bestemte meg for å starte med trening. Fikk raskt belastningsskader og fant derfor ut at variasjonen som triahtlon gav meg, var det rette. Men det har vært mye slit fram til jeg stod på toppen av Stabbeskaret lørdag, sier Åse-Mari.

Sperre i vannet

Dette var tredje gang Åse-Mari prøvde seg i Trollveggen Triathlon. De første har endt med redning av Røde Kors-mannskaper under svømmedelen. Derfor var det nok en god del gledestårer som presset seg fram etter målgang.

– Første året gikk det skikkelig skeis. I fjor stoppet det opp 150 meter før vi nådde land. Derfor har jeg brukt mye tid på svømmingen i år, og det gav resultater, sier Åse-Mari.

Men det har aldri vært snakk om å gi seg. For helga etter at det ble full stopp i havnebassenget i Åndalsnes i fjor, pakket samboer Even Lothe bilen forå kjøre henne til en ny triathlon-konkurranse.

– Even beordret meg til å delta på Hallingsskarvet triathlon. Det gikk bra og etter det har det også blitt flere konkurranser, både i Haugesund og Trondheim.

Men det er ingen tvil om at nettopp konkurransen fra Åndalsnes til toppen Stabbeskaret betyr ekstra mye for Åse-Mari.

1500 høydemeter

I triathlon-verden, er Trollveggen Triathlon en kort konkurranse for å regne. Men utfordringen er uansett stor, da deltakerne skal opp 1500 høydemeter, fordelt på 750 på sykkel og 750 på løedelen.

Konkurransen består av 1200 meter svømming i havnebassenget i Åndalsnes, 34 kilometer sykkel opp Trollstigen og avslutningsvis 5,7 kilometer løping.

– Det er spektakulært, selv om jeg synes at jeg bruker lang tid. Men det handler om å mestre, og vinne over seg selv.

Flott samhold

Det er et gryende triathlon-miljø i Stjørdal, og selv om de fleste representerer Trondheim Triathlon, trener Åse-Mari og flere sammen med jevne mellomrom.

– Vi svømmer en del sammen, og jeg vil berømme miljøet til triathlon-familien. Det er kjempebra. Her jobber vi mot et felles mål, og vi er solide støttespillere for hverandre.

– Men det stopper vel ikke her Åse-Mari? Er det flere utfordringer på gang?

– Det er det nok. Målet mitt er å fortsatt være aktiv når jeg blir 80 år. Så har ingen planer om å slutte med å trene. Det er gleden med hverdagstreningen som driver meg videre og som gir meg motivasjon til å legge ut på nye økter.

– Flere triathlonkonkurranser i sommer?

– Er påmeldt på Trondheim Triathlon i høst, og så får vi se.

Akkurat nå er familien på ferie i Sverige, og Åse-Mari kan bekrefte at våtdrakten er med. Her hviler ingen på laurbærene etter helgas bragd.