- Jeg tenkte ikke, jeg bare skjøt, sier 17-åringen, som akkurat rakk å få ballen i nota før sluttsignalet lød i Stjørdalshallen.

Etterpå stormet spillere og ledere banen i ren og skjær jubelrus.

- Dette var kjempemoro, og det er nesten litt uvirkelig, sier Anna Gardarsdottir, som spilte sin første ordinære kamp for Stjørdal Håndballklubb (SHK) etter overgangen fra Hommelvik.

Jevnt fra start til mål

NM-oppgjøret mellom tredjedivisjonslaget SHK og andredivisjonslaget Orkanger ble et skikkelig cupdrama, som lykkeligvis endte med seier 29-28 til hjemmelaget.

Det unge SHK-laget tok initiativet i oppgjøret, og var i føringen så og si hele kampen igjennom. Mot slutten av førsteomgang greide gjestene å utligne slik at stillingen ved pause var 15-15.

Andreomgang forløp i samme spor som den første, med SHK i ledelsen med mellom ett og tre mål.

Nervøse sluttminutter

De siste ti minuttene begynte trolig alvoret å gå opp for laget som for det meste består av 17- og 18-åringer. To klare målsjanser ble brent og noen tekniske feil ble notert, og Orkanger takket for hjelpen og utlignet til 28-28 da det gjensto 55 sekunder.

Heldigvis maktet den kjappe linjespilleren å score det avgjørende målet i siste liten. Det var forøvrig Gardarsdottirs niende mål i kampen.

Med det ble hun sammen med Emma Eidem Olsen toppscorer med ni mål. Sistnevnte kom også fra Hommelvik før denne sesongen.

Møter Sverresborg

Andrerunde i NM må spilles innen utgangen av denne måneden, og motstander blir andredivisjonslaget Sverresborg.

- For oss er NM ren bonus. Det var moro å slå Orkanger, og vinner vi mot Sverresborg er det kjempebra. Men det blir ingen begravelse om vi taper. Serien er det viktigste for oss, sier trener Björn Blomquist.