Rosenborg og Fredrik Midtsjø (23) møter Austria Wien fra Østerrike i den andre av to kamper i play off til gruppespillet i Europa League på Lerkendal i kveld.

Bortelaget har en 2-1-ledelse å gå på fra første kamp i Wien for en uke siden. Det betyr at hjemmelaget må vinne for å komme seg inn i gruppespillet.

Serie og cup

– Det blir en kjedelig høst hvis vi blir slått ut i kveld, sier Fredrik Midtsjø. Han er fullt klar over at Rosenborg leder eliteserien med 12 poeng på neste lag og har mer eller mindre avgjort seriemesterskapet. I tillegg er han og medspillerne klare for kvartfinalen i NM der Tromsø venter på bortebane på Alfheim.

Sto over mot Brann

– Men vi har så veldig lyst til å møte internasjonal motstand på Lerkendal utover høsten i tillegg til viktige kamper mot norske lag. Det er viktig å øve seg mot utenlandske klubber, sier 23-åringen fra Stjørdal som sto over siste seriekamp mot Brann på grunn av soning for tre gule kort.

– Men i kveld er jeg klar for å løpe i samtlige 90 minutter for å bidra til å få oss inn i gruppespillet, sier Midtsjø. Han er klar over at det blir en tøff jobb som venter ham og medspillerne foran et forhåpentligvis stort hjemmepublikum.

– Men vi har trua på at vi skal klare oppgaven, sier en offensiv midtbanespiller.

Et bedre lag

– Jeg følte i bortekampen at vi var et bedre lag og ser ingen grunn til at vi også skal være bedre hjemme. Men Austria hadde et par, tre spillere som var raske til beins. Og de må vi være litt ekstra påpasselige mot. For jeg tror at Austria-spillerne vil legge seg litt bakpå og satse på kontringer. Det var det vi gjorde i bortekampen på APOEL fra Kypros i Champions League-kvalifiseringen, sier Midtsjø som blant annet mener det er viktig at Rosenborg har balanse i laget når de angriper.

– Og så må vi spillere være påskrudd fra start. Akkurat det tror jeg ikke skal være noe problem, sier Fredrik Midtsjø foran 2016-sesongens viktigste kamp for trondheimsklubben.

Gode lag i bollen

Hvis Rosenborg vinner og avanserer til gruppespillet så er det mange gode klubber som ligger i bollen når representanter fra det europeiske fotballforbundet (UEFA) trekker puljene i Monaco i morgen. Lag som tyske Schalke 04, italienske Roma og Inter og engelske Southampton, West Ham United og Manchester United kan være med å skape skikkelig stemning på Lerkendal utover høsten.

Tromsø neste

Kampene kommer tett for allerede førstkommende søndag skal Rosenborg spille eliteseriekamp mot Tromsø på Lerkendal.