Mia er tidligere aktiv syklist som nå jobber som instruktør for et treningstilbud for kvinner og menn over 18 år som bruker naturen, og det den har å by på, som arena.

Landsdekkende

– Vi holder oss unna treningssenter og idrettshaller, sier Mia Skaufel om tilbudet som AktiMed Norge står bak. Bedriften er en landsdekkende helseaktør som blant annet leverer bedriftshelsetjeneste og konsepter innen trening og fysisk aktivitet. Mia startet opp i vår med dette treningstilbudet i Stjørdal sentrum, men det var kun kvinner som benyttet seg av tilbudet. Og det var 18 som deltok.

I morgen

– Så nå er jeg på jakt etter menn som vil benytte seg av dette tilbudet, sier Mia Skaufel. Treningstilbudet starter opp allerede onsdag 31. august, og de som er interessert kan melde seg på via bedriftens hjemmeside eller ta direkte kontakt med Skaufel. Hun legger om til en ukentlig treningsøkt, hver på en time, utover høsten.

Komme i gang

– I vår gjennomførte jeg 10 treningsøkter og det virket som om folk trivdes, sier Mia Skaufel som innrømmer at hun er litt spent på om det vil dukke opp menn på treningene.

–Jeg håper også at denne formen for trening kan være et flott tilbud for dem som vil komme i gang med trening for første gang, sier Mia Skaufel.

Andre steder

I tillegg til i Stjørdal så tilbyr Aktimed lignende treningsopplegg i Midt-Norge på Melhus, Sunndalsøra, Trondheim, Oppdal, Orkanger og Molde.

Løp og styrke

– Hva slags form for trening tilbyr du?

–Som sagt så bruker jeg naturen. Det betyr at det blir en del løping og enkle styrkeøvelser, sier Mia Skaufel. Hun ser for seg området i Sandskogan og Fosslia i Stjørdal sentrum som flotte områder som kan benyttes til treninger.

Hoppbakke

– I vår gjennomførte jeg også en økt i hoppanlegget i Bjørkbakken. Det er en flott trapp der som er et flott treningsapparat. Så det kan hende vi tar en tur dit nå i høst også. Men det finnes mange andre flotte områder i sentrumsnære strøk som vi kan benytte oss av som arena, sier Skaufel.

Sykkelen

Hun var en av de mest lovende juniorsyklistene for to, tre sesonger siden. Men skader og sykdom slet på motivasjonen. Så nå er konkurransesykkelen satt bort. I hvert fall foreløpig.

–Skal jeg satse på sykkel igjen så blir det på toppnivå. Men jeg tviler på om jeg vil satse. Men man skal aldri si aldri, sa Skaufel i et intervju med Blad-Sporten i fjor etter at hun bestemte seg for å legge toppsatsingen på hylla.