Landslagssjef i håndball, Thorir Hergeirsson, fant plass til tre nye fjes da han mandag tok ut troppen til World Cup-turneringen i Danmark i oktober.

Blant dem var Byåsen-spiller Silje Katrine Waade fra Stjørdal.

– Det blir spesielt. Rett og slett kjempeartig, sier hun til Bladet.no.

– Uventet

Det er første gangen hun er tatt ut på A-landslaget. Beskjeden kom på mail mandag morgen.

– Jeg fikk litt sjokk med det samme. Dette var uventet. Men det viser at de har trua på meg og mener at jeg kan passe inn. Veldig inspirerende, sier Waade.

Også Tertnes-spiller Kjerstin Boge Solås og Larvik-spiller Kristine Breistøl kan alle få sin landslagsdebut i den årlige turneringen der Norge møter Danmark, Frankrike og Russland.

En rekke av spillerne fra sommerens OL-tropp i Rio står over turneringen i Danmark. Blant dem er Györ-trioen Nora Mørk, Heidi Løke og Kari Aalvik Grimsbø. Hergeirsson forsikrer imidlertid om at samtlige har takket ja til å fortsette på landslaget.

Åpner mot Frankrike

Ved siden av de tre nevnte debutantene inneholder også World Cup-troppen flere spillere med begrenset landslagserfaring. Tyskland-proffen Tonje Løseth og Byåsens Marit Røsberg Jacobsen er to av dem.

Norge innleder World Cup-turneringen mot Frankrike torsdag 6. oktober. Påfølgende lørdag og søndag er henholdsvis Russland og Danmark motstander. Norges kamper spilles i Haderslev, Esbjerg og Horsens.

Turneringen er første skritt i oppkjøringen til neste store mål – EM-sluttspillet i Sverige i desember. Der skal seiersvante norske jenter forsøke å ta sin sjuende EM-tittel.