Elias alternerer med å bo hos mamma Tone Børseth i Remyrvegen i Stjørdal og hos pappa Rune Grotdal på Sveberg i Hommelvik. Han går i femte klasse på Sveberg Skole og har spilt fotball for Hommelvik IL siden 2014. Tidligere spilte han for Stjørdals-Blink og han vurderer å melde overgang til Stjørdals-Blink igjen, mye på grunn av at han har mange kamerater som spiller der.

– Når jeg bor hjemme hos mamma bruker jeg å dra på en kunstgressbane som ligger i et boligfelt rett ved siden av der hun bor. Der trener jeg mye. Også i nærheten av der pappa bor er det en kunstgressbane som jeg ofte bruker, sier Elias Børseth Grotdal.

Jordnær

– Elias er veldig jordnær og både han og jeg ser på uka i Manchester som et fotballeventyr. Gutten er bare 10 år og det var tilfeldigheter som gjorde at han fikk muligheten til å trene sammen med spillere på akademiet til Manchester City, sier pappa Rune Grotdal. Sammen med Elias sin storebror Kristoffer Lernes (19) var han med på det ukelange oppholdet i Manchester som blant annet besto av treninger og omvisning på Old Trafford, erkerival Manchester Uniteds hjemmebane.

Så kamp

I tillegg satt trioen på tribunen under Premier League-kampen mellom Manchester City og Everton på Citys hjemmebane Etihad Stadium som endte 1–1 sist lørdag.

– Det var veldig artig å få trene sammen med engelske 10-åringer. Det var også en gutt fra Spania og en fra Frankrike samtidig som jeg var der, sier Elias Børseth Grotdal.

– Bedre spillere der enn i Hommelvik IL?

– Det var i hvert fall noen som var bedre, sier unggutten som trente sammen med sønnen til den tidligere engelske landslagsspilleren Emile Heskey og to sønner av Darren Fletcher, tidligere Manchester United-spiller som nå spiller for West Bromwich Albion.

Invitert tilbake

– Det har vært en del om barnefotball i medier de siste ukene med blant annet tema om topping av lag og hvor gamle spillerne skal være før lagene skal toppes. Jeg har forståelse for at noen kan være kritiske til at Elias drar til England for å trene, sier Rune Grotdal.

Vil tilbake

Men som sagt. Dette var et eventyr for både ham og meg. Trenerne i Manchester har invitert oss tilbake, men det har vi ikke tatt stilling til ennå. Et eventuelt nytt besøk må passe inn i Elias sitt daglige liv når det blant annet gjelder skolegang, sier Rune Grotdal.

– Jeg har i hvert fall lyst til å reise tilbake, sier Elias som har Arsenal som sitt engelske favorittlag.

Dansk lag

Via en kjenning fra Trondheim ble pappa Grotdal for et par måneds tid siden forespurt om Elias kunnet enke seg å være med på et dansk regionlag som skulle delta i en turnering i den tyske byen Hannover.

– Det ble en tur i tenkeboksen, men så sa vi ja. Og det var under den turneringen, hvor også Manchester City stilte med et lag, at Elias viste såpass lovende takter at City-trenerne inviterte oss til England når det måtte passe for oss, sier Rune Grotdal. I turneringen deltok akademilag fra klubber som Benfica fra Portugal, italienske Inter og tyske Hertha Berlin.

Besøkte Tagseth

Før de dro forhørte han seg med personer her hjemme, blant annet familien til frostingen Edvard Sandvik Tagseth (15) som har flere treningsopphold hos Liverpool bak seg det siste året. Og kjemien mellom 15-åringen og 10-åringen er god ifølge pappa Rune.

– Elias har vært i kontakt med Edvard og han har også besøkt ham på Frosta hvor familien Tagseth har en egen innendørs ballbinge i uthuset sitt, sier Rune Grotdal. Rosenborg har også lagt merke til Sveberg-gutten og hver fredag er Elias på Lerkendal hvor han gjennomfører treningsøkter sammen med jevnaldrende unggutter.

Følges

Ifølge Rune Grotdal vil Manchester City følge med på Elias sin utvikling på fotballbanen i tiden framover.

- Klubben har talentspeidere i Skandinavia og det vil bli via dem at City vil få rapporter om Elias, sier Rune Grotdal som føler seg trygg på at sønnens interesser blir godt tatt vare på. Både av foreldre og representantene fra Manchester City. Før oppholdet i Manchester måtte Grotdal signere papirer fra det engelske fotballforbundet (FA) for registrering og medisinsk forsikring av 10-åringen.

Elias måtte selvfølgelig prøve garderobeplassen til Manchester Citys største stjerne, Sergio Kun Agüero, under treningsoppholdet i Manchester. Foto: Privat Foto: Foto: Privat
Foto: Foto: Privat
Edvard Sandvik Tagseth (t. v.) og Elias Børseth Grotdal. Foto: Privat Foto: Foto: Privat