– Jeg kan bekrefte at jeg har takket ja til et tilbud om å bli spillerutvikler og ungdomstrener i Bodø/Glimt, sier Tom Dent.

Han innrømmer at det slett ikke var noen enkel avgjørelse å forlate Stjørdal etter ett år i klubben som assistenttrener.

– Det blir tøft å forlate klubben, som gamblet ved å ansette meg. Jeg er svært takknemlig for at Stjørdals-Blink og Gary Hogan ville satse på meg, og har virkelig elsket tiden her sammen med de mange flotte personene jeg har jobbet med, sier 25-åringen, som opprinnelig kommer fra Kettering i England.

Da Gary Hogan ble ansatt som trener før årets sesong valgte han å hente Dent, som den gang jobbet i Follo som ungdomstrener. I Stjørdals-Blink ble han en populær mann på treningene, og ble oppfattet som en motvekt til den noen mer frittalende Hogan.

– Rått og hardt

Da Nils Petter Austad tok over som trener i høst, fortsatte Dent, og var med på reisen som nesten holdt til fornyet kontrakt på landets tredje høyeste nivå.

Når Dent fra nyttår flytter 80 mil nordover til Bodø, tar han på mange måter ett skritt tilbake som trener. Fra å jobbe med menn på hår på brystet, skal han fokusere på jobben som spillerutvikler og være trener for Bodø/Glimts G16-lag.

– Det er mulig jeg ikke er kynisk nok til å være på dette nivået, hvor det kun er resultatene som teller. Jeg tar et skritt tilbake for å jobbe med spillerutvikling, og skal også jobbe tett på keepertrenerne i klubben, sier Dent.

Fokus på målvakter

Han utelukker ikke en fremtidig retur til Stjørdal, hvis det skulle passe inn i klubbens og hans egne planer.

– For Stjørdals-Blink og meg er dette en riktig avgjørelse, og jeg er svært takknemlig overfor klubben som har støttet og hjulpet meg i prosessen. Skulle jeg en gang i fremtiden få tilbud om å komme tilbake, vil jeg absolutt overveie det, sier Dent.