I de to andre innledende gruppespillkampene skal Norge møte Kroatia onsdag 7. desember og Russland fredag 9. desember. Alle Norges tre kamper starter klokken 2045 og sendes direkte på TV 3. Hvis Norge blir blant de tre beste lagene i pulja skal laget også spille sine kamper i mellomspillet i Helsingborg 11., 13, og 14. desember.

Göteborg

Sluttspillet skal spilles i Scandinavium i Göteborg med kamp om 5. og 6.-plassen og semifinalene fredag 16. desember og bronsefinalen og selve EM-finalen søndag 18. desember.

Silje og Kjerstin

Den norske EM-troppen ble tatt ut for over tre uker siden og Norge har allerede vunnet en firenasjonersturnering i Stavanger som var den siste oppkjøringen før EM. Før EM-uttaket hadde Silje spilt kun tre a-landskamper. Det samme antall kamper hadde Tertnes-spiller Kjerstin Boge Solaas.

Populær

Det betyr at de to er de desidert mest urutinerte spillerne i EM-troppen til det som har vært blant landets mest populære idrettsutøvere siden det internasjonale gjennombruddet så langt tilbake som i 1986 da Norge sikret seg VM-bronse.

På stjernelaget

Men Silje har allerede klart å markere seg på laget. I landslagsdebuten i firenasjonersturneringen Golden League i Danmark tidligere i høst ble hun tatt ut på all star-laget etter turneringen hvor Danmark, Russland og Frankrike deltok i tillegg til Norge. Alle fire nasjonene er blant de beste i verden.

Best

Etter turneringen i Stavanger skrøt landslagstrener Thorir Hergeirsson av Siljes ferdigheter. Spesielt som forsvarsspiller på høyresiden hvor han beskrev henne som Norges beste spiller i den posisjonen. 22-åringen, som spiller for Byåsen, er med sine 183 centimeter den lengste spilleren i den norske troppen. Lengde er ikke noe minus som forsvarsspiller i håndball.

Samlet overskudd

– Etter turneringa i Stavanger ble vi værende i byen fram til tirsdag. De siste tre dagene har jeg samlet overskudd foran EM, sa Silje til Blad-Sporten før hun satte seg på flyet i går ettermiddag. I løpet av kvelden i går var den norske troppen på plass i Helsingborg etter en flytur til København og en halvannen times lang busstur til Helsingborg på den svenske vestkysten.

Kveldskamper

– Det er planlagt treninger både lørdag, søndag og trolig tidlig mandag. Vi spiller alle kampene ganske seint på kvelden og det er uvant for meg. Har nemlig aldri spilt kamp så sent på kvelden tidligere, sier 22-åringen som er vokst opp i Dullumsfeltet i Stjørdal og som startet håndballkarrieren i Remyra IL.

– At vi spiller såpass seint på kvelden kan bli en utfordring. Det handler om å få gjort noe så kampdagene ikke blir altfor lange, sier Silje Katrine Waade.

Mange kan vinne

–EM-favoritter bortsett fra Norge?

–Det er mange som kan vinne. Begge OL-finalistene fra i sommer, Frankrike og Russland, må regnes med. Det samme må vertslandet og Danmark selv om danskene ikke har vært i verdens beste form den siste tiden. Så har vi både Montenegro og Nederland som har vist at de er gode håndballnasjoner, sier Silje Katrine Waade. Det er ikke langt fra norskegrensa til Helsingborg og det betyr mange nordmenn på tribunen under mandagens åpningskamp. Og blant publikum er Siljes pappa Stig Waade.