Da Knut Dahlen Aspenes gikk ut sisteetappen for Nord-Trøndelags førstelag i klassen G16, lå de 12 sekunder bak andrelaget.

- Ettersom vi havnet så langt bakpå, ble det en internduell mellom lagene fra Nord-Trøndelag. Heldigvis greide jeg å avgjøre til vår fordel, sier 15-åringen fra Skatval skilag.

Med fem fulltreffere på første skyting førte Dahlen Aspenes laget opp foran andrelaget. Selv om han pådro seg én strafferunde på den siste, holdt han unna og førte laget inn til 15.-plass. Kun fem sekunder skilte lagene.

På førstelaget laget gikk også klubbkompisene fra Skatval skilag, Henrik Kraft og Jonas Linset.

Syk i fire måneder

Dahlen Aspenes gjorde to gode individuelle konkurranser. 29.-plass og beste nordtrønder på normaldistansen og 25.-plass på sprinten er talentet fornøyd med.

- Ut i fra forutsetningene gikk det bra, men jeg har vært syk og fått trent lite de siste fire månedene. Jeg har vært ut og inn av legekontoret for å ta blodprøver, men hittil har ikke legen greid å finne ut hva som feiler meg, forteller Dahlen Aspenes, som stiller under Martin Stokken-rennet i Trondheim til helgen.

Til Meråker

Dahlien Aspenes er tiendeklassing, og har allerede bestemt seg for hva han skal gjøre til høsten.

- Selv om det på grunn av sykdom har gått litt trått i år, har jeg lyst til å satse på skiskyting. Til høsten starter jeg som elev ved Meråker videregående skole. Der får jeg bygge meg gradvis opp, sier han.