– Håndballskolen på Sveberg er den mest populære i landet. Allerede samme dag som påmeldingen åpnes, blir vi fulltegnet.

Det forteller Eva Waagen Øksnes, leder for Gjensidige håndballskole på Sveberg.

Egentlig er det plass til 55 skolebarn i alderen seks til elleve år på den tre dager lange håndballskolen som foregår i vinterferien hvert år.

– I år bestemte vi oss for å ta med alle som sto på venteliste. Dermed endte vi opp med 80 barn, smiler håndballskolesjefen.

Saken fortsetter under bildet.

Eva Waagen Øksnes er leder for håndballskolen på Sveberg, den mest populære håndballskolen i landet. Foto: Frank Skaufel

Trangt om plassen

Waagen Øksnes tror det er flere årsaker til at tilbudet på Sveberg er blitt så populært.

– Vi har holdt på i mange år, og har nok fått et godt ord på oss.

Det er Hommelvik Håndball som står som arrangører av vinterferietilbudet, og med 25 flere barn enn opprinnelig tenkt, skapte årets utgave av håndballskolen utfordringer.

– I utgangspunktet var det jenter-14-laget som skulle være instruktører, men vi hentet også inn instruktører fra guttelaget i samme alder. Totalt deltar 15 instruktører. Litt trangt er det i hallen, men vi gjør det beste ut av det, sier Waagen Øksnes.

Gleder seg

Åtteåringene Susanne Flor Wilhelmsen og Thea Moen fra Sveberg er rutinerte håndballskoledeltagere. Moen deltok i år for fjerde gang, mens Flor Wilhelmsen har vært med et par ganger tidligere.

– Om vinteren gleder vi oss til å være med på håndballskolen. Her holder vi på med ulike øvelser som stikkball, straffekastskyting og mye mer, forteller duoen.

Mat blir det også tid til.

– Hver dag får vi lunsj med brødskiver med mye godt pålegg. I tillegg er det et fruktmåltid. To av dagene fikk vi også kake, mens vi på avslutningsdagen fikk vi servert iskrem, smiler de.

Saken fortsetter under bildet.

Thea Moen (t.v.) og Susanne Flor Wilhelmsen storkoser seg på håndballskolen. Foto: Frank Skaufel

Jentene er aktive idrettsutøvere, og fordeler fritidsinteressene på fotball, ski, turn og bordtennis. Begge spiller på Hommmelviks J8-lag i håndball.

– Vi har lyst til å bli gode håndballspillere, og trener en gang i uken med håndballaget. I tillegg spiller vi håndball i friminuttene på skolen og noen ganger trener vi litt hjemme, sier Flor Wilhelmsen og Moen.