Odin By Farstad har satt ny norsk juniorrekord på 1.000 meter.
(Foto: PRIVAT)

Odin By Farstad har satt ny norsk juniorrekord på 1.000 meter. Foto: PRIVAT

Satte ny norsk juniorrekord

Odin By Farstad (19) fra Saksvik i imponerende god form.

Skøyteløperen Odin By Farstad satte ny norsk juniorrekord på 1.000 meter under finalen i Canada Cup i Olympic Oval i Calgary lørdag ettermiddag, norsk tid.

Odin By Farstad suste inn på 1.09.03 minutter. Håvard Holmefjord Lorentzens gamle rekord var på 1,09,15 minutter.

Samme Lorentzen tok sølv i sprint-VM for noen uker siden. Da var det 20 år siden en nordmann var på pallen i et sprint-VM.

OL 2022

Odin By Farstad er med i Norges Skøyteforbunds og Olympiatoppens satsing mot OL 2022 og beskriver avslutningen av rekordløpet sitt slik:

- Jeg hadde god flyt fram til 600 meter og kjente det gikk billig i 25.2-fart. Med parkamerat Henrik Fagerli Rukke pustende på siden av meg til passering én runde igjen var det bare å sette inn jaktinstinktet og mate på med trøkk i nest siste sving. Jeg spiste meg opp i ryggen til Henrik på siste veksling og peiset på med det jeg hadde til mål.

Store steg

Sprinttrener for det norske landslaget og mange ganger verdensmester i sprint, Jeremy Wotherspoon, har fulgt Odin tett og har denne kommentaren til Odin og løpet hans:

- I løpet av de siste par årene har Odin tatt store steg i treningen og det er disse forbedringene som nå kommer fram. Denne sesongen har hatt vært på pallen i vendenscupen for junior på 1.000 meter og nå ble det altså norsk rekord på distansen. Det er stort å se en slik talentfull skøyteløper som fremdeles har store utviklingsmuligheter.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Sport

På vei til EM-eventyret

Starter på 3.600 kilometer lang biltur fra Stjørdal til Barcelona i Spania fredag ettermiddag.

Plagsom skade har ødelagt deler av oppkjøringa

Først denne uka er han tilbake på treningsfeltet.

Kom tett på fotballheltene på Lerkendal

Tove Moe Dyrhaug håper mange lokale fjes tar turen til Lerkendal førstkommende lørdag.