Ranheim-spiller Mats Lillebo har slitt med skade siden overgangen fra Stjørdals-Blink i vinter. Først nå er han tilbake på treningsfeltet.

– Det blir spennende å se hvordan kroppen responderer på fotballtrening igjen. Det er seks uker siden sist, sier 22-åringen til Bladet.

Betennelse

I midten av januar skrev skatvalsbyggen under en treårskontrakt med førstedivisjonsklubben Ranheim. Etter to uker med trening og en kamp måtte Lillebo kaste inn håndkleet.

– Jeg trente fotball ut januar, men måtte til slutt ta pause. Skaden ble bare verre og verre, forteller Mats Lillebo.

En plagsom betennelse i et bein har tvunget ham til å trene alternativt i halvannen måned.

Ski og sykkel

– Det har blitt mye skigåing og sykling den siste tiden, sier Lillebo - som etter planen skal være tilbake på treningsfeltet i Ranheimsfjæra denne uka.

– Jeg hadde den første løpeøkta i går. Tanken er å prøve seg litt på fellestreningene til uka og ta det litt gradvis framover, sa Lillebo til lokalavisa fredag.

Skatvalsbyggen kom til Stjørdals-Blink fra moderklubben Fram i 2012. I fjorårets 2. divisjon spilte han 26 kamper og laget 8 mål. Klubbskiftet i vinter har vært et sportslig steg opp for 22-åringen.

– Jeg hadde trent med Ranheim tidligere og visste hvor lista lå. Men det er klart at man merker divisjonsforskjellen når man trener på dette nivået hver dag, sier Lillebo.

Startelleveren

Nå er målet å bli skadefri og kjempe for en plass i startelleveren. Lillebo synes laget ser bra ut foran 2017-sesongen.

– Vi har fått en del nye spillere og har et ungt lag. En skal ikke legge for mye vekt på treningskampene, men jeg tror vi er brukbart i rute, sier han.

Tror på Stjørdals-Blink

Stjørdals-Blink rykket ned og skal spille 3. divisjon kommende sesong. Lillebo vil naturligvis holde et ekstra øye med tidligere lagkamerater.

– Jeg følger med og synes det ser bra ut. Å slå Steinkjer 6-0 må da være bra. Stjørdals-Blink har en solid tredjedivisjonsstall og vil helt klart kjempe i toppen, sier Mats Lillebo.