– Dette kom som et sjokk. Jeg kjører snowboard først og fremst for å ha det artig. Men da jeg begynte å få gratulasjoner etter konkurransen så skjønte jeg etter hvert at jeg hadde vunnet, sier Andre Berg til Bladet. Han slo sølvvinner, Danielle Carlini fra Italia, med 1,78 sekunder i Schladming i Østerrike.

Han bodde på Charlottenlund de første årene av sitt liv, men flyttet til Vikhammer som seksåring. Han bodde 10 år i Malvik og hans mor bor fortsatt i kommunen. Så snowboardmesteren anser seg som malviking. Faren bor på Brekstad på Fosen og Andre bor i Oslo hvor han jobber innen databransjen.

– Jeg har holdt på med snowboard i 10 år, sier 31-åringen som kjørte inn til tredjeplass og bronsemedalje i i torsdagens slalåmkonkurranse.

– Jeg er fornøyd med den andre omgangen og at jeg tar bronsemedalje i dag. Det var mye bedre forhold i dag enn i går og i tillegg fikk jeg mange gode tips fra treneren min Biayna Sardarian, sa en sliten men glad Andre Berg etter at den andre medaljen var sikret.

Imponerende

– En imponerende prestasjon av Andre. At han vant er bare utrolig. Jeg ser at han koser seg og har skikkelig glede av snowboard, sier Biayna Sardarian. Hun jobber til daglig som prosjektleder for inkludering i Norges Snowboardforbund, men er med som trener når Andre og hans snowboardkolleger er ute på konkurranser.

– Jeg er reisende trener i konkurranser, sier hun.

For å delta i Special Olympics må utøverne være tilknyttet en klubb. Det var ikke Andre Berg tidligere i vinter. Løsningen ble medlemskap i Trondheim Snowboardklubb.

– Vi er kjempestolte av å ha en snowboardmester i klubben, sier leder Einar Lindquist i trondheimsklubben. Verken Lindquist eller ansvarlig for parasnowboard i klubben, Anne Berg Johnsen, har møtt Andre Berg.

– Men det må snart bli en anledning til det. Ikke minst så må vi få spandere bløtkake på vår ferske mester, sier Anne Berg Johnsen.

Andre Berg fra Vikhammer kjørte inn til seier i Super G under special Olympics i Østerrike. Foto: Karl Filip Siungdahlsen, NIF
Andre Berg sammen med sin trener, en glad Biayna Sardarian fra Norges Snowboardforbund. Foto: Karl Filip Siungdahlsen, NIF