Neste helg er det sesongåpning av årets EM -og VM-runde i rallycross i den spanske byen Barcelona.

Stjørdalingen Tore Kristoffersen skal delta i supercar i de fem EM-rundene som skal arrangeres rundt i Europa-

- Jeg reiser til Barcelona først på onsdag, men deler av støtteapparatet reiser allerede i dag, sa Kristoffersen til bladet.no fredag formiddag.

Og med støtteapparat mener han far og mor Torbjørg Kristoffersen, sjåfør Morten Eidem, onkel Åge Kristoffersen og sjåfør Iver Tanemsmo.

16 hjul

- Vi reiser i bobil og har med oss bil og ekstrautstyr i en henger. I tillegg skal vi kjøre en varebil til Larvik med utstyr som skal lastes om på en annen bil. Vi drar blant annet med karosserideler for en hel bil og 16 ekstra hjul, sier Johan Kristoffersen.

Fredag var reisemålet Larvik. Lørdag morgen går ferden videre med båt til Hirtshals i Danmark.

- Regner med å være i Barcelona onsdag ettermiddag. Depotene foran neste helgs løp åpner torsdag, sier Johan Kristoffersen.

Reiseruten videre fra Danmark går innom Tyskland og videre gjennom Nederland og Belgia søndag. Mandag og tirsdag står Frankrike for tur før den siste etappen langs Costa Brava-kysten i Nord-Spania før bestemmelsesmålet onsdag.

Ikke travelt

- Vi har det ikke travelt. Regner med å få sett litt på veien sørover, sier Åge Kristoffersen. Han er pensjonist og har god anledning til å være med når nevøen skal kjøre EM-runde i sin Citroën DS 3 neste helg.

Lapskaus

- Og hjemturen?

- Vi regner med å være tilbake i Stjørdal torsdag før palmesøndag om knappe 14 dager, sier Torbjørg Kristoffersen. Hun er blant annet med på turen som kokk.

- På menyen?

- Fredag blir det lapskaus mens det trolig blir middag på danskebåten lørdag. Da tar kokken seg en fridag, sier hun.