I går gikk stjørdalingen Tor Erik Berbu, Lars Sætran fra Hegra og de 26 andre deltakerne i verdens lengste skirenn, Finland på langs, fra Kuusamo til Kayla, en distanse på 57 kilometer.

Kuusamo er kanskje mest kjent som verdenscuparrangør av nordiske grener på ski og har de siste årene vært arrangør av verdenscupåpningen i langrenn.

- Det var mange skiløyper i og rundt Kuusamo og Ruka hvor selve skianlegget ligger, sier Tor Erik Berbu.

Kolonne

Fredagens 54 kilometer lange etappe fra Soivio til Kuusamo gikk i kjempefint vær og fem minusgrader. Men en sterk vind fra nordvest gjorde at vdeltakerne måtte gå i kolonne over de to av sjøene, I-jarvi og Kuusamo-jarvi, for de som er lokalkjent. Det var en distanse på drøyt 20 kilometer.

- Sporet blåste igjen på få minutter så derfor var kolonne den beste løsningen, sier Berbu.

64 kilometer søndag

Lørdagens etappe fra Kuusamo til Käylä var 57 kilometer lang mens søndagens etappe fra Käylä til Salla er 64 kilometer lang.

- Da vi startet i Kuusamo var det 20 minusgrader på morgenen ved hotellet der vi bodde. Da vi startet i halv ti-tida var det 15 minusgrader. Hadde ingen problemer med kulden og vi gikk i flotte, maskinkjørte spor. En flott skidag hvor det også ble tid til en stopp med grilling og kaffe underveis, sier Berbu.

Inkludert søndagens etappe er det nå 660 kilometer og 12 dager igjen av løpet.

I mål 6. april

Målgang er torsdag 6. april og den siste etappen går fra Nuorgam i Finland til Jäämeri i Sør-Varanger i Norge.

Følg løperne

Det er mulig å følge Tor Erik Berbu, Lars Sætran og de 26 andre deltakerne direkte hver dag gjennom løpet via www.hhs-ski.net.