– Det var på slutten av en 5.000 meter i Fosenhallen at dramatikken oppsto. Et skikkelig uvær med lyn og torden på Fosen fredag kveld førte til at strømmen i hallen gikk mens vi var fire løpere i aksjon på isen. Det ble plutselig stappmørkt og alle vi fire var i nest siste sving på distansen, sier Ivar Nilssen.

Unngå kollisjon

– Da det ble mørkt tenkte jeg kun på å unngå å kollidere med noen av konkurrentene mine. Vi hadde en fart på cirka 30 kilometer i timen da det ble mørkt. Alt gikk fort og etter noen få sekunder så kjørte jeg rett inn i vantet langs banen, slo hodet i en planke og falt deretter med panna først rett ned i isen. Jeg hørte også tre dunk da de tre andre løperne falt, sa Ivar Nilssen til Bladet i går ettermiddag. Han var fortsatt preget av den dramatiske hendelsen. Han ble liggende en stund på isen. Etter hvert kom det personer til med lommelykter og ga de uheldige løperne hjelp.

–Det er greiere å falle for deretter å skli inn i vantet.- Men jeg smalt stående inn i vantet, sier Nilssen.

Ikke alvorlig skadet

– Jeg tror det aldri tidligere har skjedd at en skøytehall har blitt mørklagt på denne måten, sier 70-åringen som heldigvis berget unna fallet uten alvorlige skader sammen med to av de tre andre løperne i heatet.

–Det gikk bra med meg og to av de andre i feltet. Men en måtte bryte konkurransen på grunn av en skade i den ene foten, sier Ivar Nilssen.

Strømløs i tre timer

Uværet på Fosen gjorde at halve Fosen var strømløs i tre timer fredag kveld. Stevnet Nilssen deltok i het Undergrunnskeiserørslemeisterskapen og det var i underkant av 30 deltakere. Arrangører av Undergrunnskeiserørslemeisterskapen er Panserkameratene som er en kameratgjeng med bakgrunn fra noen av Trondheims skøyteklubber.

Fikk gå dagen etter

Fredag var det 500 og 5.000 meter mens det ble gått 1.500 og 10.000 meter i Fosenhallen dagen etter.

– Da strømmen gikk fredag kveld var det ennå noen av deltakerne som ikke hadde fått gått sin 5.000 meter. Men de fikk anledning til å gå distansen lørdag morgen i forkant av de to øvrige distansene, sier Ivar Nilssen. Han har vært plaget med en skade i hofta det siste drøye året og har ikke fått gå så mye på skøyter som ønskelig.