Regjerende mester Rosenborg og stjørdaling Fredrik Midtsjø gikk målløse av banen for første gang denne sesongen da de spilte 0-0 mot Aalesund i Eliteserien søndag.

Midtsjø spilte hele kampen for trondheimsklubben.

Målløse

Rosenborg hadde initiativet på hjemmebane mot Aalesund, men viste ikke sitt vante storspill på Lerkendal søndag.

Hjemmelagets angrepstrio Milan Jevtovic, Nicklas Bendtner og Pål André Helland har scoret to mål hver så langt denne sesongen, men mot Aalesund måtte samtlige gå av banen målløse.

Fortsatt serieleder

Bendtner introduserte seg med et brak etter overgangen fra Nottingham Forest før sesongen med scoring i både første og andre serierunde, men har måttet se lenger etter nettsus siden.

Rosenborg gikk dermed på sitt første poengtap denne sesongen etter fire strake seirer. Kåre Ingebrigtsens menn beholder likevel serieledelsen med ett poengs margin til Sarpsborg 08 og Stabæk.

Aalesund ligger på sin side på en 12.-plass etter sitt andre uavgjortresultat for sesongen.

Hedenstad-skade

Rosenborg startet kampen på minussiden da Bundesliga-proffen Vegar Eggen Hedenstad måtte gå av med skade etter 16 minutter. Med ingen rene høyrebacker på benken ble Alex Gersbach kastet inn på høyre, mens debutant Birger Meling var på den andre backen.

Helland hadde to muligheter til å sende RBK i ledelsen før 24 minutter var spilt, men sleivet i avslutningsforsøket og nådde akkurat ikke fram i duell med Aalesund-keeper Andreas Lie.

Jevtovic hadde så langt kampens største sjanse ti minutter før pause da han fikk skyte upresset fra 16 meter, men Lie reddet.

Annullert scoring

Innbytter Mushaga Bakenga fikk høre nettsus etter 64 minutter, men trønderen var så vidt i offside i det den siste pasningen gikk fra Fredrik Midtsjø, i det som ellers var en praktkontring. Dommeren måtte derfor annullere scoringen.

Helland fant pannebrasken til Jørgen Skjelvik på en corner ikke lenge før slutt, men avslutningen var dårlig. Midtsjø plukket opp returen, men Aalesund fikk blokkert til ny corner, som ble klarert.

Aalesund fikk fem gule kort innenfor kampens siste ti minutter for å stoppe kontringer og forsinke spillet, og fikk lønn for strevet med ett poeng i Trondheim etter seks minutters tillegg.