Fredag 5. mai starter Stjørdal Golfklubb (SGK) det første av totalt 10 nybegynnerkurs i år og klubben forventer god oppslutning.

– Altfor mange opplever det å skulle begynne med golf som en barriere, så dette har vi endret på, sier kursansvarlig Gry Bendiksen i SGK.

– Golf er tiden du deler med andre, for eksempel familien. Nå går alle golfklubber sammen om å få deg og dine på banen gjennom å arrangere kurs som egner seg for alle, uansett alder, sier hun.

– Vi har plass til åtte nybegynnere på hvert kurs, men alle skal få et tilbud, lover Gry Bendiksen. Kurset er 12 timer langt og kursprisen inkluderer gratis spill på 18-hullsbanen i Stokkhaugan i 2017 i tillegg til medlemskap i klubben.

Eget opplegg for barn

Kurset har et eget opplegg for barn til og med 12 år. Det er ingen obligatoriske prøver, verken teoretiske eller praktiske, og alle deltagere skal få tilbud om oppfølging etter avsluttet kurs.

Golf er med sine 104.000 medlemmer en av de største idrettene i Norge. Rundt 4.000 golfinteresserte melder seg årlig på nybegynnerkurs for å lære om spillet.

I begynnelsen er målet å bli kjent med golf, finne seg til rette i klubbmiljøet og lære det grunnleggende om teknikk, sikkerhet og hvordan opptre på banen.

Grønt kort var tidligere et bevis på at en spiller hadde gjennomgått teoretisk og praktisk prøve. Dette er nå erstattet med ”Veien til Golf” som er et nybegynnerkurs der sosialt samhold og praktisk trening er hovedingrediensene.

Kunnskap

Her lærer man det som skal til for å komme i gang med golfspillet og det er ingen eksamen. Men helt uten forpliktelser blir det imidlertid ikke.

– Til tross for at en golfrunde stort sett går rolig for seg, er man avhengig av en minimumskunnskap av regler, golfvett og ikke minst hvordan man skal opptre med tanke på egen og andres sikkerhet, påpeker Gry Bendiksen.

SGK er med sine 500 medlemmer er ett av de største idrettslagene i Stjørdal kommune. For uten aktive senior-, dame- og herregrupper har klubben et aktivt barne- og juniormiljø. Klubbkafeen er åpen hver dag og tilbyr servering også for turgåere og forbipasserende.