– Det har vært ei fantastisk helg. Masse glade unger og mye god turning. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra klubbene som er her på besøk, sier Gry Berg Andersen Stjørdals-Blink turngruppe.

Artig

Hun er leder for helgas barnekretsturnstevne i Stjørdalshallen og strålende fornøyd med gjennomføringen av gigantarrangementet.

Fredag ettermiddag ble hundrevis av turnere fra 13 ulike klubber innlosjert på skoler og forsamlingshus i nærheten.

Lørdag formiddag ble stevnet innledet med opptog og korpsmusikk i Stjørdal sentrum. Deretter har det gått slag i slag for de 975 deltakerne inne i hallen. Særtroppoppvisning, trening, turnverksted – og ikke minst sosialt samvær har stått på det fullspekkede programmet.

– Det har vært en artig helg, sier Janne Vassbotn Wirum.

Nervøs før oppvisninga

Sammen med 270 andre turnere fra Stjørdals-Blink har åtteåringen og klubbvenninnene Vilje Kjesbu (8) og Ida Dullum (8) vist sine akrobatiske kunstner for et stort publikum denne helga. Da Bladet besøkte Stjørdalshallen rundt klokka 12 søndag ettermiddag, hadde hele 700 personer kjøpt inngangsbillett.

Ida Dullum medgir at hun var spent.

– Jeg var litt nervøs før vi skulle turne foran så mye folk. Det er første gangen jeg deltar på turnstevne, forteller stjørdalsjenta.

Trioen møtes fast på turntrening én kveld i uka og stortrives med idretten.

– Turn blir vi spreke av. Og så blir vi myk og sterk, sier Vilje Kjesbu.

Skryt

Trener i Stjørdals-Blink turngruppe, Tone Marita Haugen, skryter av klubbvenninnenes innsats i helga.

– De har vært kjempeflinke. Og det som er artigst, er at de har så godt samspill seg imellom. De er flinke til å ta vare på og støtte hverandre når de skal framføre det de har trent på. Det synes jeg er fint. Godt lagspill, slår Haugen fast.

Dugnadstimer i fleng

Årets barnekretsturnstevne i Nord-Trøndelag er det 28. i rekken. Klubbene i kretsen veksler på å arrangere, og sist gang Stjørdals-Blink inviterte til turnfest var tilbake i 2010. Over 250 frivillige fra klubben har gjort det mulig å gjennomføre på nytt. Stevneansvarlig Gry Berg Andersen roser klubbens mange ildsjeler og forteller om dugnadstimer i fleng og iherdig innsats – spesielt fra hovedkomiteen.

– Vi begynte veldig tidlig med planlegginga. Allerede under fjorårsstevnet i Namsos. Nøkkelpersoner ble plukket ut tidlig, og har tatt et stort ansvar for hvert sitt felt. De har ikke bare gjort en fantastisk innsats, men også en fanatisk en, ler Gry Berg Andersen.

Laila Skjei Flormælen, Wenche Skjei Helgesplass og Gry Berg Andersen i stevneledelsen er strålende fornøyd med gjennomføringa av helgas arrangement. Foto: Anders Fossum