Friidrettslekene arrangeres på Øverlands Minde i Stjørdal i samarbeid med Lions Club Stjørdal og Lions Club Stjørdal/Varnes.

- Løvelekene Stjørdal har sitt utspring fra Løvelekene Oslo som er arrangert av Nordstrand Allsportgruppe og lokale lionsklubber som feiret 10-årsjubileum, sier Kirsten Karlsen i arrangementsgruppa i City Stjørdal HSL.

Første stevne

Som en satsing innenfor friidrett for utviklingshemmede har Norges Friidrettsforbund (NFIF) startet et prosjekt som heter Friidrett Grand Prix.

- Løvelekene her i Stjørdal vil være det første approberte friidrettsstevnet i Friidrett Grand Prix som arrangeres i Norge. Det er vi meget stolte over, sier Karlsen.

Tilrettelegges

Friidrett Grand Prix består av en serie med fem approberte stevner for ungdom og unge voksne.

- Stevnene skal, så langt det lar seg gjøre, tilrettelegges for at alle kan delta, uansett funksjonshemning. Vi har påmeldte utøvere som sitter i rullestol og som skal delta i nesten alle de samme øvelsene som de uten rullestol, sier hun.

Retningslinjer

- Stevnene følger også retningslinjene for vanlige friidrettsstevner og de legges inn på NFIFs terminliste og resultatene blir lagt ut på NFIFs statistikksider, sier Kirsten Karlsen. Lambertseter i Oslo arrangerer stevne 11. juni mens Fana ved Bergen arrangerer et stevne 20. august. Det er også planlagt stevner i Brandbu og på Bislett stadion i Oslo i løpet av august, men ingen dato er ennå bestemt.

Special Olympics

NFIF vil bruke disse stevnene som rekrutteringsarena til Special Olympics Summer Games. Kun utøvere som deltar i serien vil bli nominerte. Under Special Olympics World Games 2015 i Los Angeles så deltok tre av utøverne i friidrettsgruppa til City Stjørdal HSL. De leverte sterke prestasjoner og tok flere medaljer. Deltakerne i Friidrett Grand Prix-stevnene må være minimum 14 år og alle deltakerne må være medlem i en friidrettsklubb, eller en klubb som har medlemskap i NFIF.

Støtte

City Stjørdal HSL er ansvarlig for selve arrangementet og lionsklubbene stiller med økonomisk støtte, kiosksalg og funksjonærer under selve stevnet. Løpsøvelsene som tilbys er 60 meter, 100 meter og 4 ganger 100 meter stafett. Kastøvelsen er liten ball, 150 gram, mens lengde med tilløp er hoppøvelsen. Det vil være medaljer til de tre beste utøverne i hver øvelse. I tillegg vil det være premie for de tre utøverne med flest starter i løpet av de fem stevnene

Arrangørene

Arrangementsgruppa for Løvelekene består av, foruten Karlsen, stevneleder Aleksander Olavsson Wråli, Oddgeir Røddesnes fra Lions Club Stjørdal, Kari Sørberg fra Lions Club/Varnes, leder Vigdis Skjerve Haarberg fra City Stjørdal HSL og friidrettstrener Jostein Totland i City Stjørdal HSL.