Marthe Kristoffersen skriver på sin egen hjemmeside at hun gir seg som langrennsløper.

- Jeg har hatt litt for mye tanker om toppidrettslivet, som jeg nå ser ikke skal være der. Jeg kjenner ganske enkelt at ting begynner å koste litt for mye for meg, både fysisk og psykisk. Jeg elsker fortsatt å trene på høyt nivå, sette meg mål og jobbe knall hardt mot dem. Det er ikke der motivasjonen svikter. Jeg har lenge sagt at den kommende OL-sesongen ville vært min siste i min langrenns-satsing, da jeg også har mange andre derømmer om å oppfylle før jeg blir "voksen", skriver 27-åringen fra IL Varden Meråker. Og hun fortsetter:

- Å ta fatt på en OL-sesong innebærer en stor forpliktelse. Jeg må ha mer tro enn tvil på at jeg er en av de fire som får gå, og jeg må ville det med hver eneste celle i kroppen. Nåløyet er ekstremt trangt, og for veldig mange nesten uoppnåelig. Jeg ser at det er mulig for meg, men jeg må tro og ville det 100 prosent for at drømmen skal bli virkelig. Det er her jeg kjenner det skorter litt. Jeg føler jeg må forbedre meg flere hakk for å komme i mål, og jeg er usikker på om jeg tror på det tilstrekkelig til å legge ned det enorme arbeidet med ekstremt detaljfokus på utvikling og trening hver eneste økt.

- Jeg har vært på junior- og seniorlandslag i tilsammen åtte år. Å prestere i norges- og skandinavisk cup holder ikke lengre for meg til å gi næring til motivasjonen. Jeg begynner å kjenne at det jeg ofrer for toppidretten koster mer enn den gir, skriver Marthe Kristoffersen.