Årets Norway Cup kan bli usedvanlig minnerik for Malvik ILs jenter 17-årslag i fotball.

Laget er en av fem finalister i den TV-sendte konkurransen Vippslaget og reiser fredag til Bergen for å kjempe om seieren.

Superstjerner

Vinnerlaget vil bli behandlet som superstjerner under verdens største fotballturnering på Ekebergsletta i Oslo 29. juli-5. august.

– Vi har aldri vært på TV før, men jeg tror det blir veldig bra. Vi har alle et brukbart konkurranseinstinkt og skal slå bra fra oss, sier Oda Fossan og får samtykkende nikk fra lagvenninnene Martine Lien Forbord og Sandra Haugan.

Trioen vant lagets interne loddtrekning og skal sammen med trener Petter Roksvaag representere laget i helgas finale.

Ledes av TV2-profiler

Kampanjen Vippslaget er et samarbeid mellom TV2, Vipps og reklamebyrået Ignite. Prosjektleder Nina Hove forteller at de fem finalistene skal konkurrere i ulike øvelser og sammenligner finalekonseptet med TV-serien Mesternes mester.

– Alle lagene er med hele helga og det gis poeng for hver oppgave. Det blir tre hektiske dager, sier Hove.

Hele konkurransen filmes og sendes i fem episoder på TV2 sumo i tidsrommet 11. mai til 2. juni. Oppgavene er av utradisjonell karakter og setter jentene på ulike prøver.

Blant annet hvordan de håndterer forskjellige scenarioer rundt det å være et stjernelag. Konkurransen ledes av tidligere englandsproff Brede Hangeland. I tillegg er TV2-profil Jon Hartvik Børrestad medvirkende i serien.

– Det blir kult. Vi må skjerpe oss og virke litt proffe vi også, sier Oda Fossan spøkefullt.

Vinneren vartes opp

Laget som samler flest poeng i løpet av de tre dagene blir utnevnt til årets Vippslag. Vinneren vil under uka på Ekeberg bli vartet opp med egen buss cheerleaders, sikkerhetsvakter og egen massør.

– Konseptet går ut på å gi litt ekstra til et spesielt lag. Vinneren vil få være med på scenen under åpninga av turneringen og få dekket en kamp en av kampene sine av TV2. Gjennom hele uka vil de ble behandlet som superstjerner, sier Hove.

Prosjektlederen forteller at arrangørene mottok til sammen 140 søknader fra lag fra hele landet. Et utvalg av disse ble oppfordret til å sende inn en presentasjonsfilm av sitt eget lag. Deretter ble fem finalister valgt ut og sendt videre til finalen basert på kriterier som alder, geografi og kreativitet.

Ingen spesielle forberedelser

Trener for Malvik ILs fotballjenter, Petter Roksvaag, sier jubelen sto i taket da nyheten om at malvikjentene var sendt videre ble kjent i spillegruppa.

– Vi ble ganske så overrasket da vi fikk beskjeden. Jeg hadde ikke engang hørt om Vippslaget, sier Martine Lien Forbord.

16-åringen og lagvenninnene storgleder seg til avreise fredag morgen, men planlegger ingen spesielle forberedelser utover det vanlige.

– Det får holde med litt sminke, sier Martine Lien Forbord og høster latter i venninnegjengen.