Førstkommende lørdag arrangerer Malvik ILs (MIL) friidrettsavdeling Malvikingen Opp.

Det er sjuende gang Malviks første motbakkeløp arrangeres. Og det som startet som Malviks første motbakkeløp, har etter hvert utviklet seg til et kombinert arrangement som både inneholder konkurranseklasser og trimklasse.

Starten på Malvikingen Opp er på Vikhammerløkka mens mål er på toppen av Solheimsvåttan. Løypa er seks kilometer lang og har 420 høydemeter.

Natursti

– I tillegg er det blitt et familievennlig turarrangement med innlagt natursti. Det er nemlig et mål for meg at arrangementet skal ha en uformell og vennlig atmosfære slik at ingen har noen barrierer for å delta, sier Torgeir Kruke hos arrangørene i MILs friidrettsavdeling.

Lovende værmelding

– Arrangementet har hatt jevnt økende deltakelse i løpet av de sju årene, men i fjor var været ufyselig og vi stoppet på nøyaktig 100 deltakere. I år ser det værmessig veldig lovende ut med sol og stigende temperaturer fram mot helga, sier Kruke som mandag kunne melde om brukbare forhold i løypa. 44 deltok i konkurranseklassene i 2016-utgaven av motbakkeløpet.

Snøen borte

– Løypetraseen er i ferd med å bli snøfri, tørr og fin. Jeg var litt skeptisk forrige helg, for da lå det temmelig mye snø oppover bakkene mot Solemsvåttan. Men jeg var på inspeksjon i dag tidlig, og da var så å si all snøen forsvunnet, sa Torgeir Kruke mandag.

Adelskalender

Arrangørklubben har en adelskalender som viser en oversikt over deltakerne i løpet av de sju årene.

–Jeg godkjenner deltakelse på alle måter, både i konkurranseklassene, trimklassen, turklassen og funksjonærer får napp hvert år de deltar. Så langt er det fem personer som har deltatt alle ganger, sier Torgeir Kruke.

Almås

Foruten fire personer fra arrangørene er det én løper som er fast inventar: Paul Håkon Almås fra Hommelvik IL. Jeg forventer å se han på startstreken lørdag også, sier Torgeir Kruke. De fire fra arrangørene som har fullført alle gangene er Kruke selv, Bjørn Nilsen, Stein Hoem og Astrid Marstein Kruke.

Rekorder

Fjorårsvinner Anne Nevin fra Strindheim IL satte løyperekord for kvinner med tiden 29,58 minutter i 2016. På herresiden var det Kristian Engen Forbord fra Rindal IL som var raskest med 27,03 minutter. Løyperekorden for menn ble for øvrig satt av Vegard Skinnes med 25,54 i 2015.

Populært

Motbakkeløp har blitt mer og mer populært de siste årene. Mange langrennsløpere pleier å delta og i fjor ble blant annet Marte Mæhlum Johansen fra Østre Toten nummer to bak Nevin. I februar i år ble Johansen juniorverdensmester på 10 kilometer fellesstart med skibytte mens hun ble juniorverdensmester på fem kilometer i klassisk stil i 2016. Johansens tid i Malvikingen Opp i fjor var 31,48 minutter.

Påmelding

Deltakere i turklassen kan starte når de vil i en periode på to timer lørdag formiddag. Deltakere i konkurranseklassene og trimklassen med tidtaking har fellesstart. Det er mulig å melde seg på Malvikingen Opp helt fram til en time før start.