En del av oppkjøringen til EM har hun gjennomført i treningsrommet på eiendommen hjemme hos sine foreldre i Elvran. I tillegg har hun gjennomført treningsøkter i lokalene til klubben sin, KK-67 fra Trondheim. Treningslokalene ligger i kjelleren ved en barnehage på Buran i trønderhovedstaden. Marte Elverum er, i tillegg til en av klubbens fremste utøvere, også styreleder i Kraftsportklubben av 1967 (KK-67).

Stipend

– Jeg fikk et stipend på 50.000 kroner fra Trondheim kommune for noen år siden. Pengene brukte jeg til å kjøpe meg en del utstyr som jeg har i treningsrommet i Elvran. Det er stor forskjell på kvalitet og pris på styrkeløftutstyr. For meg er det viktig å trene med utstyr som er godkjent for bruk i internasjonale konkurranser, sier Marte Elverum. Men billig er det ikke. En vektstang koster opp mot 10.000 kroner. Bare for å nevne et eksempel.

Bygd i 2005

– Dette treningsrommet var det min bror Christer Elverum og søskenbarn Kjell Erlend Kvål som bygde og innredet da de begynte med styrketrening. Tror det var rundt 2005, sier Marte Elverum til Bladet. Hun deltar i åpen klasse, minus 72 kilo, i EM og med bakgrunn i personlige rekorder er hun en av favorittene til mesterskapstittelen sammenlagt som er den mest prestisjefylte gullmedaljen å vinne.

Rangering

Men hun har også gode medaljemuligheter i markløft og knebøy mens det kan bli vanskelig å sikre seg medalje i benkpress. Hun har personlig rekord på 607,5 kilo sammenlagt mens de nærmest henne på rankinglista, Ankie Timmers fra Nederland og Antonia Marchenko fra Ukraina, har henholdsvis 592,5 og 570 kilo. Marte har beste personlige rekord av EM-deltakerne både i markløft og knebøy mens hun er rangert på fjerdeplass i benkpress.

–Men jeg tar ikke noe mesterskapstittel på forhånd. I fjor ble det såpass jevnt at jeg sikret meg seieren på grunn av lavere kroppsvekt enn sølvvinneren, sier Marte Elverum.

Ikke toppform

Hun har fått trent veldig bra den siste tiden og kjenner lite til skulderskaden hun har slitt med i ett års tid nå etter NM i Trondheim.

–Men den absolutte toppformen har jeg ikke inne ennå. Den skal komme senere i sommer. Både morgendagens EM-konkurranse og NM på hjemmebane i Stjørdal i begynnelsen av juni tar jeg nemlig som oppkjøring mot det som er årets høydepunkt, World Games i Polen, sier 26-åringen.

Travle tider

World Games arrangeres i Wroclaw mellom 20. og 30. juli og Marte kvalifiserte seg til verdenslekene etter å ha blitt nummer tre i fjorårets verdensmesterskap. Årets VM arrangeres i den tsjekkiske hovedstaden Praha mellom 13. og 19. november.

–Det går mot noen travle måneder i tiden framover, sier Marte Elverum. Det er KK-67 som er NM-arrangør på Scandic Hell og selv om Elverum ikke er i arrangementskomiteen, så har hun mer enn en finger med i det som skal skje på Sandfærhus om drøye tre uker.

Duatlon

Hun har også sagt ja til å være med i en duathlonkonkurranse som håndballspilleren Frank Løke arrangerer den 12. august nå i sommer. Konkurransen består av et sju kilometer løping med 670 høydemeter og 26 kilometer sykling.

–Ble kjent med Frank da jeg var med i TV3-programmet Råskap i fjor. Vet egentlig ikke hva jeg har sagt ja til, men jeg vet at jeg støtter en god sak. Så det er mye derfor jeg sa ja til å delta, sier Marte Elverum. Inntektene fra konkurransen går nemlig til Kreftforeningen.

Følg med på EM

Norge stiller med 22 utøvere i denne ukes EM. Mesterskapet startet tirsdag og Marte Elverum skal i aksjon i morgen fra klokken 11.00 og utøver dagen. Hun skal etter tidsplanen være ferdig i 1430-tiden. Følg Martes kamp om EM-medaljer på denne siden på nettet: http://goodlift.info/live.php.

De fleste av medaljene Marte Elverum har vunnet henger på en spiker på veggen hjemme i treningsrommet på foreldrenes eiendom i Elvran. Foto: Knut Sollihaug