I morgen skal sjefen for Landsskytterstevnet (LS) i Stjørdal neste år i aksjon i en meget prestisjetung konkurranse under Skytingens Dag på Rådalen sentralskytebane i Skjelstadmark.

Og lederen for idrettsrådet i Stjørdal og leder i Lånke IL, Ann-Inger Leirtrø, skal ligge på standplass sammen med Reitan, stjørdalsordfører Ivar Vigdenes, NAV-sjef Merethe Storødegård og stabssersjant ved Værnes Garnison, Thore Allan Grønning fra Ranheim.

Storfavoritt

– Grønning er storfavoritt, ordføreren og Merethe skal det gå greit å slå, men Leirtrø tror jeg blir vanskelig. Hun har nemlig en egenskap om å slå til når det gjelder, sier LS-sjefen.

Leirtrø i trening

Han har blant annet hørt et meget sterkt rykte om at Leirtrø har ligget i hardtrening med geværet de siste ukene.

– Et rykte dukker ikke plutselig opp av seg selv. Jeg går ut ifra at hun er godt forberedt til i morgen, sier Tor Jakob Reitan som var en meget habil skytter for altfor mange år siden.

På Kongelaget

– Jeg var på Kongelaget under LS i Kristiansand i 1989 og jeg deltok i mitt siste Landsskytterstevne på Elverum i 1991, sier 53-åringen. Etter 1991 la han opp og skytingen som ble gjennomført i årene fram mot tusenårsskiftet var knyttet til jobben han hadde i Politiet på den tiden.

Barn og ungdom

– Jeg håper at det kommer mange barn og ungdom til Rådalen søndag. Skyttermiljøet er en flott arena for utvikling, ikke bare for dem som blir skyttere, sier Reitan som også i forkant av selve arrangementet vil informere om LS 2018.

Det er de fire LS-arrangørene, skytterlagene i Skjelstadmark, Hegra, Lånke og Stjørdal, som står bak Skytingens Dag som er et landsomfattende arrangement.

– Og det blir selvfølgelig anledning til å kjøpe seg kaffe og vafler, sier Tor Jakob Reitan.