- Det var første gangen jeg skjøt, og jeg synes det gikk greit selv om det var litt vanskelig å sikte hvis jeg ikke lukket det ene øyet, forteller Adrian Voll.

Andreklassingen ved Kvislabakken Skole fikk kyndig veiledning av bestefar Per Ola Voll, som er en veteran innen DSF-skyting.

- Jeg synes det er viktig at de unge får prøve seg. Jeg prøvde med sønnen min, men han ga seg etter et par ganger. Om Adrian får lyst til å skyte senere, er opp til han selv, sier bestefar.

Barnebarnet stortrivdes på Rådalen sentralskytebane i Skjelstadamark.

- Det var kjempemoro å skyte, men jeg var litt uheldig ettersom jeg skjøt på feil blink med noen skudd. Men det hadde egentlig ikke noe å si, sier Adrian Voll.

Pappa tro til

En annen syvåring som fikk prøve seg under Skytingens Dag, var Mia Karlsen. Hun går også på Kvislabakken skole, og hadde med seg pappa Ståle som mentor. Han måtte etter hvert ta over våpenet.

- Jeg så ikke blinken, og det ble det vanskelig å skyte. Likevel synes jeg det var moro å være med, og jeg har lyst til å prøve igjen senere, forteller hun.

Totalt deltok 50 skyttere under den åpne dagen i Skjelstadmarka, hvor de fleste var førstegangskyttere. Over halvparten var barn og ungdommer.

Kjendisskyting

I anledning Skytingens Dag i Rådalen, som ble arrangert av alle fire skytterlag som sammen skal arrangere Landsskytterstevnet (LS) om ett år, ble det holdt foredrag om den store begivenheten i 2018.

Dessuten ble det arrangert en kjendisskytekonkurranse. På forhånd hadde LS-general Tor Jakob Reitan i god Northug-stil hauset opp begivenheten. Blant annet uttalte han at ordfører Ivar Vigdenes skulle bli en enkel konkurrent.

Ordfører Ivar Vigdenes var betydelig gladere enn Tor Jakob Reitan etter kjendisskytingen på Rådalen sentralskyteanlegg. Foto: Frank Skaufel

Da poengene skulle telles opp, viste det seg at ordføreren var den beste. Begge oppnådde samme poengsum, men Vigdenes hadde flere innertiere og gikk dermed til topps.

- Hovmod står for fall, erkjente Reitan, etter at resultatet ble kjent.

Han ba samtidig om omskyting for å kåre den rettmessige vinneren. Like ivrig på det var ikke ordføreren, som strålte som en sol etter at han gikk til topps.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne, det er mange år siden sist jeg skjøt. Dette var kjempemoro, smilte ordføreren, mens Reitan med et smil om munnen antydet at han ville vurdere å forfatte en klage.

Mia Karlsen debuterte med våpen, og syntes det var litt vanskelig å sikte på blinken. Foto: Frank Skaufel