– Ja, det er veldig mye som tyder på at jeg er ferdig med håndballen, sier Kjersti Salberg til Bladet.

Og det er i leggene plagene ligger hos venstrevingen som de siste tre årene har spilt håndball i tysk toppdivisjon. Først spilte hun en sesong i Vfl Oldenburg mens hun har vært i Borussia Dortmund de siste par sesongene. Under tysklandsoppholdet har hun vært veldig mye plaget med skader.

Leggene

Den siste skaden sitter i leggene. Diagnosen heter på fagspråk compartment syndrom. Kort forklart så betyr det at muskelhinnene rundt leggmusklene er for trange. Det betyr at når Kjersti løper, utvider musklene seg og dermed kommer smerten.

Løping er en av flere viktige egenskaper hos en håndballspiller og nå ser hun at det ikke nytter å holde på med håndball lenger.

– Og det spiller ingen rolle hvilket nivå jeg er med på. Om jeg spiller i norsk tredjedivisjon eller tysk toppdivisjon så er belastningen på leggene det samme, sier Salberg.

Helsa er tross alt viktigst og nå venter hun på operasjon ved St. Olavs Hospital i Trondheim før 1. juli. Der skal lagene gå inn og snitte opp muskelhinna på begge leggene slik at det det blir bedre plass til musklene.

– Det er en forholdsvis enkel operasjon og håpet er at jeg blir helt bra etterpå, sier hun.

Kjersti har også tidligere i karrieren vært operert i begge knærne, hun har brukket håndleddet i Borussia Dortmund og hun har også et kragebeinsbrudd på skadelista fra oppholdet i Vfl Oldenburg.

Henta flyttelasset

Kjersti Salberg spilte sin siste kamp for Borussia Dortmund den 7. januar. I vinter var pappa Petter Jakob Salberg i Tyskland og hentet flyttelasset. Nå er både tysklandsoppholdet og håndballkarrieren over.

– Det er i full forståelse med lederne i Borussia Dortmund at jeg nå gir meg. De skjønte at det ikke nyttet for meg å fortsette med håndball, sier Salberg.

Borussia Dortmund avslutter sesongen førstkommende lørdag 20. mai på bortebane mot SVG Celle. Klubben ligger på sjuendeplass av de 14 lagene foran siste kamp og det blir plasseringen også etter siste serierunde.

24-åringen flyttet til Meråker som 15-åring og gikk ett år på håndballinja ved den videregående skolen i bygda. Så flyttet hun til Levanger og fullførte videregående skole i innherredsbyen samtidig som hun blant annet spilte eliteseriehåndball for Levanger Håndballklubb i klubbens storhetstid før turen gikk til Tyskland i 2014.

– Nå blir det studier. Enten i Norge eller Danmark, sier hun.