Reidar Herre fra Stokkhaugan har vært en av de aller beste spillerne i verden i Fantasy Premier League (FPL) i 2016/2017-sesongen.

Fantasy Premier League er et fotballspill på nettet som gir spillerne muligheten til å ta kontroll over sitt eget drømmelag med spillere fra Premier League i England - fra serierunde til serierunde.

Søndag spilles den siste av de 38 rundene. Spillerne får beregnet poeng etter hver runde, avhengig av blant annet om de lager mål eller om laget ikke slipper inn mål.

Fritt fall

– Det har vært litt fritt fall de siste rundene. Jeg ligger på 306. plass i verden blant 4,5 millioner spillere. Men jeg har vært helt oppe på 4. plass tidligere i sesongen, sier Herre som til daglig er deleier i Trondheim Golfsenter på Lade i Trondheim.

I konkurranse med norske FPL-spillere ligger han på 30. plass foran søndagens sesongavslutning.

– Jeg regner med å havne en plass mellom 10 og 20 i Norge, sier Herre som har vært helt oppe på andreplass i Norge.

I FPL har du et budsjett på 100 millioner pund og kan velge fritt i en stall bestående av 15 spillere fra den engelske toppdivisjonen før sesongåpningen i august. Hvordan spillerne gjør det i den virkelige verden, avgjør hvor mye suksess og poeng du får i din egen private liga i løpet av sesongen.

Kamerater

– Hvorfor spiller du?

– Det som jeg liker med dette spillet er at det blant annet er gratis og at man kan lage egne ligaer sammen med kamerater. Man får også en flott anledning til å følge ekstra med i engelsk fotball, sier Herre.

– Spillere som har vært gode poengsankere for deg?

– To forsvarsspillere, Marcos Alonso fra Chelsea og West Bromwichs Chris Brunt har vært gode å ha. I den andre enden er Joshua King i Bournemouth. Han har jeg ikke brukt, men nordmannen er en av de mestscorende i 2017, sier Reidar Herre.

I den avsluttende runden har han valgt et lag med mange spillere fra de tre klubbene, Arsenal, Manchester City og Liverpool, som kjemper om to plasser i Champions League 2017/2018.

– Men hvem har vært den beste spilleren i Premier League denne sesongen?

– Da må jeg svare Christian Eriksen i Tottenham. Han har vært outstanding. Spesielt etter nyttår har han spilt meget godt. Og jeg har hatt han med på Fantasy-laget mitt flere ganger, sier Reidar Herre.

Newcastle

Personlig har han årets Championship-vinnere Newcastle United som sitt engelske favorittlag.

– Neste sesong er United i Premier League, men jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å benytte meg av spillere fra favorittklubben på mitt lag, sier han som har spilt FPL i tre sesonger.

For halvannet år siden ble han pappa til Sondre og mens hans samboer og mamma Tonje har gjort unna sine medisinstudier, har pappa Reidar vært mye hjemme med sønnen.

– Seine vinterkvelder med babycall ved siden av pc-en betyr at det har blitt litt tid til å spille Fantasy, sier 37-åringen som regner med at han bruker mellom en og to timer i uka på å holde seg oppdatert.