- Jeg trener fire ganger i uken, og er kjempefornøyd med løpet i dag, forteller 29-åringen fra City Stjørdal Helsesportslag.

Sammen med to lokale Lions-klubber arrangerte helsesportslaget Løvelekene for aller første gang i Stjørdal . Lill Therese Nilsen Tangen var én av 51 utøvere med nedsatt funksjonsevne som stilte opp på Øverlands Minde søndag formiddag, og alle gjorde en kjempeinnsats og viste ekte idrettsglede over egne prestasjoner.

- Jeg tangerte min personlige rekord på 18,2 på 100-meteren, og det er kjempebra. Jeg skal være med i Friidrett Grand Prix senere i sommer, både på Bislett og på Brandbu, sier Nilsen Tangen, som også deltok i kast med liten ball, lengde og spyd.

- Ekstra moro

Kari Svardal Aasheim er en annen utøvere som elsker å være med på friidrett.

- Jeg har deltatt mange ganger på Løvelekene tidligere, men det er ekstra moro at det forgår i Stjørdal i år, sier jenta, som 31.mai fyller 18 år.

Stein Erik Stokke var en av de andre utøverne som gjorde en kjempeinnsats. Han løp 60-meter, og vant sitt heat soleklart.

- I dag gikk det fint. Jeg trener en gang i uken, og har deltatt På Vi Vil-lekene i mange år. Moro å konkurrere på hjemmebane, men det kunne gjerne vært litt varmere, forteller 44-åringen.

Håper på årlige Løveleker

City Stjørdal Helsesportslag drives av engasjerte foreldre og frivillige som legger ned mye innsats for at deres utøvere skal ha en aktiv fritid og kunne sette seg personlige mål på idrettsarenaen.

- Tidligere har Løvelekene blant annet vært arrangert i Klæbu, men i år er det første gang vi i Stjørdal arrangerer lekene, sier Vigdis Haarberg, leder i helsesportslaget.

Hun er opptatt av å få med flere utøvere med spesielle behov på friidrettsstevner i fremtiden.

- Blant annet derfor håper vi å få arrangere Løvelekene i Stjørdal hvert eneste år. I dag teller vi over 60 medlemmer, og flere av dem kommer fra Malvik, Selbu og Meråker, forteller Haarberg.

I tillegg til friidrett, tilbyr helsesportslaget både fotball, håndball og boccia til sine medlemmer.