Onsdag kveld spilles 2. runde i årets NM i fotball.

Stjørdals-Blink reiser til Trondheim for å møte Ranheim - bydelsklubben som i øyeblikket innehar andreplassen på tabellen i førstedivisjon.

- Det er en knalltøff motstander. Ranheim har skutt ut av startblokkene i årets serie. De har ikke bare unngått å tape, de har også vært gode, sier Stjørdals-Blink-trener Are Tronseth til Bladet et døgn før bataljen i Ranheimsfjæra.

Godfølelsen

Stjørdalingen takket senest i fjor av som kaptein for nettopp Ranheim og kan se tilbake på fem sesonger i klubben. 35-åringen er med andre ord godt forberedt på hva som venter onsdag kveld.

- Vi har forberedt oss som mot alle andre kamper i 3. divisjon. I denne kampen handler det om å finne fram godfølelsen og senke skuldrene. Vi skal gå ut og ha det artig. Ingen forventer at vi skal slå ut Ranheim. For oss er dette en bonuskamp, sier Tronseth.

Vet det er mulig

Han tror riktignok det er fullt mulig å vinne morgendagens oppgjør.

- Spillerne vet at det er mulig å slå ut antatt bedre motstand. Det gjorde de senest i fjor, sier Tronseth.

Stjørdals-Blink må klare seg uten lagkaptein Vegard Fiske i kampen mot Ranheim. Fiske fikk rødt kort i 1. runde-kampen og soner karantene. For øvrig kan Tronseth skilte med en frisk og skadefri tropp. Trener Tronseth ønsker ikke å røpe morgendagens startellever, men lover å stille med toppet mannskap.

- Vi kjører full pupp, og håper og tror vi kan skape trøbbel for Ranheim, sier Tronseth.

Hører hjemme i 2. divisjon

Svein Maalen er hovedtrener for et Ranheim-lag med vind i seilene. Maalen tar på ingen måte lett på oppgaven som venter onsdag.

- Stjørdals-Blink er et godt lag som burde spilt i 2. divisjon. De har en tropp med mange spennende typer og en solid stall, sier Maalen til Bladet.

Treneren forteller at spillerne først og fremst har brukt tiden etter Start-kampen søndag til å restituere seg når han blir spurt om forberedelsene inn mot Stjørdals-Blink-kampen.

- Vi hadde en tøff kamp søndag og må samle overskudd igjen. Men selvsagt har vi sett Stjørdals-Blink og lagt en kampplan, sier Maalen og utdyper:

- Vi må angripe med respekt, men være offensive i hodet. Slipper vi oss nedpå fem prosent, blir forskjellen mellom lagene liten, sier han.

Vil ikke røpe laget

Heller ikke Maalen ønsker å kunngjøre laguttaket, men røper at det vil bli noen justeringer fra søndagens startoppstilling mot Start.

- Det er førstelaget til Ranheim som spiller onsdag også, men vi gjør noen endringer fra søndag. Noen får hvile, slik at vi får brukt stallen vår, sier Maalen.

Meråkerbyggen Simen Raaen Sandmæl er langtidsskadd og ikke i Ranheims tropp mot Stjørdals-Blink. Det er derimot både Jakob Talmo Tromsdal fra Stjørdal, skatvalsbyggen Mats Lillebo og malvikingen Aleksander Foosnæs.

Møttes i 2011

Sist de to lagene møttes i NM var på treningsbanen på Øverlands Minde i Stjørdal i 2011. Den gang vant Ranheim 3-2 i andre runde etter at Stjørdals-Blink ledet 2-1 ved pause.