Onsdag kveld spiller engelske Manchester United Europa League-finale mot nederlandske Ajax på Friends Arena i Stockholm.

Brødreparet Armin (16) og Jasmin Spago fra Stjørdal er Manchester United-tilhengere og skal se kampen som blir meget spesiell etter at Manchester ble rammet av en terroraksjon mandag kveld.

Terror

En selvmordsbomber  sprengte seg selv i lufta i Manchester Arena i forbindelse med en konsert med amerikanske Ariana Grande. Bombeangrepet kostet 22 personer, mange barn og unge, livet. I tillegg er 59 personer skadd, 12 av dem barn under 16 år.

- Det blir en spesiell kamp ja. Åpningsseremonien før kampen blir tonet ned og før kampen blir terrorangrepet markert med ett minutts stillhet på stadion, sier Armin Spago til Bladet.no.

Ikke noe valg

Tiendeklassingen ved Stokkan Ungdomsskole har vært Manchester United-tilhenger siden han begynte å interessere seg for engelsk fotball.

Armin spiller selv fotball for Tangmoens 16-årslag i år etter å ha spilt for Stjørdals-Blink i mange sesonger. Han er også en habil håndballspiller på Stjørdals-Blinks gutter 16-lag.

- Hvorfor Manchester United?

- Hadde ikke noe valg. Hele familien min er United-tilhengere, sier Armin som har sett favorittlaget en gang tidligere. For fem år siden på lagets hjemmebane Old Trafford.

Tipper 3-1

- Hvordan blir finalekampen?

- Tipper 3-1 til Manchester United. Men Ajax er et godt lag med mange unge spillere. Så det er ikke gitt at det blir seier selv om United er storfavoritter, sier Armin Spago.

- Manager José Mourinho er en god taktiker så jeg antar han har planen klar for hvordan Ajax skal slås, sier 16-åringen.

Som Real-Madrid-sjef møtte Mourinho Ajax seks ganger. Real Madrid vant alle seks gangene med en målforskjell på 20-2.

Billetter i vinter

Billetter til kampen fikk Armin Spago og storebroren tak i da det europeiske fotballforbundet (UEFA) la ut finalebilletter i vinter. Også to av Jasmins kamerater skal se kampen.

- Tok sjansen på at Manchester United spilte seg fram til finalen og sendte inn søknad om billetter, sier Armin Spago som tross alt gleder seg til finalen med 50.000 tilskuere på tribunen.

Selv om terroraksjonen i Manchester også setter sitt preg på både ham og broren.

Avspark i Stockholm onsdag kveld er klokken 20.45.