Hommelvik-kaptein Amalie Wehn Hassel ruslet bort til venninnen fra Malvik, Ingeborg Lien Aunsmo, midt i andreomgangen og spurte:

- Tungt, eller?

Stor spenning

Hommelvik hadde størst grunn til å glise etter lokaloppgjøret mot Malvik for kvinner, som de vant 4-0 hjemme på Øya.

- Det var en vennskapelig kommentar, men det har vært knyttet stor spenning til kampen i forkant, sier Wehn Hassel.

Midtbanespilleren er kaptein på Hommelviks fjerdedivisjonslag, og scoret det andre målet i kampen. Ingeborg Lien Aunsmo spilte også på midtbanen, men som Malvik-spiller opplevde hun en langt tyngre kveld på Øya. Hun tok fleipen med et smil, og lot seg ikke psyke ut av kommentaren midt under kampen.

- Nervene har bygget seg opp den siste tiden, selv om vi har møttes mange ganger i ungdomsklassene. Da vi var små var Hommelvik best, men nå har det jevnet seg mer ut, sier 18-åringen, som går i andre klasse ved Malvik videregående skole sammen med Wehn Hassel.

- Fikk et lite kick

Hommelvik tok ledelsen allerede etter drøye minuttet ved Victoria Chagas Stav. Det bidro til at hjemmenervene roet seg ned.

- Vi fikk et lite kick etter førstemålet. Det kunne gått begge veier i åpningen, sier Wehn Hassel.

Utover omgangen økte sistnevnte til 2-0 i det 29. minuttet, før Trine Nordgård Stensaas satte inn kveldens flotteste mål på et direkte frispark fra rundt 25 meter fem minutter senere.

- Vi fikk ikke til spillet i førsteomgangen, men i pausen satte vi oss som mål å heve vårt eget spill. Det ble også mye bedre, sier Lien Aunsmo.

Malvik tok initiativet og dominerte banespillet etter hvilen, men maktet ikke å produsere store målsjanser. I stedet satte Chagas Stav inn sitt andre etter 62 minutter, og dermed var kampen i realiteten avgjort.

- Må glemme dette

Tonen mellom venninnene var god etter kampen, og det ønsker begge skal fortsette. Derfor så....

- Legger vi resultatet dødt fortest mulig, og snakker ikke mer om kampen, ler begge i kor.

- Men når vi møtes i returoppgjøret skal vi ta Hommelvik, sier Lien Aunsmo.

Hommelvik klatret etter 4-0-seieren forbi Malvik på fjerdedivisjonstabellen. Hommelvik har sikret seg ti poeng på seks kamper, og ligger på tredjeplass. Malvik ligger på plassen bak med ni poeng og like mange spilte kamper. Ranheim2 leder suverent med 18 poeng.