Mandag kveld ble Manchester rammet av terror. To døgn senere vant Manchester United Europa League-finalen 2-0 over Ajax på Friends Arena i Stockholm.

På tribunen satt brødreparet Armin og Jasmin Spago -  og drøye 50.000 andre.

- Det var en helt spesiell stemning. En kunne kjenne det på atmosfæren at det var en finalekamp, forteller Armin Spago (16).

Imponert over Ajax-tilhengerne

Bak det ene målet- midt i blant United-tilhengerne -  satt 16-åringen, broren og to kamerater. Tiendeklassingen ved Stokkan Ungdomsskole har vært Manchester United-tilhenger siden han begynte å interessere seg for engelsk fotball. En gang tidligere har han sett favorittlaget spille. Det var på klubbens hjemmebane, Old Trafford, for fem år siden.

- Dette var første gang jeg så en kamp av en slik betydning. Jeg har sett noen landskamper, men aldri vært på en finale før, sier Spago - som lot seg imponere av Ajax-tilhengerne inne på stadion.

- De to lags tilhengere satt litt spredt, men jeg synes Ajax-fansen lagde mer liv enn United-tilhengerne. Lydnivået løftet seg riktignok etter hvert som tiden gikk, sier Spago.

Forventet taktikk

Og naturlig var det. Paul Pogba sendte Manchester United i ledelsen 1-0 etter 18 minutter. Tidlig i andre omgang økte armeneren Henrikh Mkhitaryan til 2-0 og sørget for en komfortabel seier til de røde djevlene.

- United forsvarte seg godt, og det var som forventet at Mourinho ville legge opp en slik taktikk, sier Spago.

Fulgte feiringa

Etter kampen ble kameratgjengen igjen på stadion og tok del i feiringa sammen med de øvrige United-tilhengerne.

- Vi var på stadion en times tid etter kampslutt og fikk se spillerne feire ute på banen. Det var artig å se, og åpenbart at seieren betydde mye for dem, sier 16-åringen.

Stort sikkerhetsoppbud

Sikkerhetsoppbudet rundt onsdagens kamp var stort som følge av terrorhandlingen mandag. Spago forteller at tilskuerne ble sjekket av sikkerhetsvakter 500 meter fra stadion og senere kroppsvisitert ved inngangen.

- Det var mye politi på og rundt stadion. Tilskuerne som skulle ta toget etter kampen ble sluset inn på stasjonen av politiet, forteller han.

Billetter til kampen fikk Armin Spago og storebroren tak i da det europeiske fotballforbundet (UEFA) la ut finalebilletter i vinter.

- Vi håpet at United kom til finalen og bestilte billettene rett etter påske. Kampbilletten var min bursdagsgave, forteller 16-åringen.