- Det hadde vært kult å bli uttatt der. Jeg har et mål om å kvalifisere meg, og derfor er det viktig hvordan jeg gjør det i dag, sier Martin Rekkebo.

Lørdagen var regionens beste kickboksere samlet for å bli enda bedre utøvere, ha et sosialt felleskap og overbevise så mye at instruktørene tar dem ut til en lukket samling på olympiatoppen i Oslo like før jul.

I vannskorpa

Trolig er det kun to som blir uttatt fra region Midt-Norge. Selv om Rekkebo vant NM-gull i vinter, er han ikke automatisk kvalifisert.

- Martin ligger i vannskorpen for å bli uttatt, men det kommer an på hvordan han presterer i dag, sier Tom André Pettersen, instruktør i Stjørdal Kickboxingklubb og for regionsamlingen.

Skal bygge muskler

De siste tre årene har kickboksingsklubben vært representert på olympiatoppsamlingen med Andreas Pettersen, men klubben håper naturlig på at Rekkebo også kommer seg gjennom nåløyet. Ingen skal være i tvil om at han gir alt.

- Jeg satser mye på idretten, og trener kickboksing tre ganger i uken i tillegg til egentrening på et treningsstudio. Jeg har gått opp en vektklasse, og skal bygge meg opp noen kilo muskler, forteller han.

Rekkebo ble i vinter NM-vinner i klassen minus 63 kilo for ungdom, men tar fra høsten av steget opp til juniorklassen og minus 69 kilo.

- Jeg veier 65 kilo i dag, og skal bruke sommeren til å få på plass et par-tre kilo til.

Comeback

Rekkebo var aktiv kickbokser som yngre, og holdt på i ett år som aktiv utøver. Deretter satset han på fotball, men gjorde comeback før jul.

- Jeg var borte fra kickboksingen i fire år, men det gikk greit å komme i gang igjen, sier Rekkebo, som vant tre av tre konkurranser i lettkontakt sist vinter.

- Martin hadde grunnteknikken inne da han startet på igjen. Han trener ekstremt hardt og er en pliktoppfyllende utøvere, roser Pettersen.

Lavsesong

At regionsamlingen for ambisiøse kickboksere kommer i slutten av mai, er ikke tilfeldig, skal vi tro Pettersen.

- Etter NM i april er det nå lavsesong, og derfor er det viktig at utøverne kan treffes og ha noe å motivere seg for. Vi legger vekt på det sosiale under samlingen, i tillegg til at talentene skal få muligheter til å forbedre seg både teknisk og taktisk, sier han.

Fire klubber skulle egentlig være representert, men fra Verdal kom det avbud. De 14 deltagerne kom fra to Trondheims-klubber og fra vertsklubben i Stjørdal.