Søndag innledes NM-uka på sykkel med fellesstart for junior og U23 i Lånke med Stjørdals-Blinks sykkelgruppe som arrangør. Neste søndag, 25. juni, er det seniorrytterne som skal i aksjon i Lånke.

Podiejentene fra Tour de France bør vel være godt kjent for de fleste, og praksisen er mye diskutert.

- Sykkel-NM i Stjørdal skal også ha podiejenter og –gutter i forbindelse med premieutdelingene til Norgesmestrene, men vi ønsker å gjøre vår egen vri på dette, sier seremoniansvarlig Astrid Sæterøy hos NM-arrangøren.

Sunn ungdom

- Vi ønsker å vise fram sunn norsk ungdom under våre medaljeutdelinger. Det synes vi er vel så flott som lettkledde podiejenter, sier hun.

- NM er en høytidelig anledning. Derfor ønsker vi oss primært jenter og gutter som kan stille i bunad, egen eller lånt. Og de bør være i alderen  mellom 13 og 20 år. Hvilken type bunad man stiller med er ikke så viktig, sier Sæterøy.

Medaljejentene og medaljeguttene må være tilgjengelige fra klokken 12.00 og utover dagen både den 18. og 25. juni.- Og om du representerer ett av de lokale idrettslagene i Stjørdal er det et ekstra pluss, føyer hun til.

Utfordrende med gutter

- Vi ser for oss at det kan bli noe mer utfordrende å finne gutter enn jenter som har tilgang på bunad. Så det kan være at mørk dress blir et alternativ for guttene.  Vil vil derfor også gjerne høre fra gutter som har lyst til å delta, men som ikke har eller får lånt bunad, sier hun.

- Hvor skal man henvende seg for å melde seg som permiejente/-gutt?

- Vi begynner å få det veldig travelt med å få dette på plass – så vi vil gjerne ha kontakt med aktuelle ungdommer så fort som mulig, presiserer Sæterøy.

Send mail

De som har lyst til å være med på premieutdelingene under NM, enten søndag 18. juni eller søndag 25. juni, sender en kort e-post med navn, alder, om man kan stille i bunad, og hvilke datoer man kan være med. Skriv gjerne også litt om hvorfor du har lyst til å være med på NM.

Mailadressen er marked@sykkelnm2017.no.

- Du kan også sende en melding på Facebook. Søk opp SykkelNM2017, sier Astrid Sæterøy.